Да си болен е достатъчно лошо, но служителите в САЩ

...
Да си болен е достатъчно лошо, но служителите в САЩ
Коментари Харесай

Служителите са болни от чувство за вина, че се обаждат за болни

Да си болен е задоволително неприятно, само че чиновниците в Съединени американски щати се усещат толкоз отговорни, че си вземат отпуск от работа, с цел да се възстановят, че постоянно работят по болест.

Не всички служащи в Съединени американски щати имат право на заплатен отпуск от работа, през 2022 година съвсем една четвърт от служащите в частния бранш не са имали заплатен отпуск по болест, според Бюрото по труда и статистиката. Но даже чиновниците с разпределени платени „ болнични дни “ не желаят да ги употребяват при неприятно време.

Близо 90% от служащите в Съединени американски щати споделят, че са работили по болест през последните 12 месеца, съгласно изследване на Bamboo HR, снабдител на програмен продукт за човешки запаси. И макар че пандемията от COVID-19 краткотрайно хвърля светлина върху здравето на служащите, политиките за отпуск по болест в Съединени американски щати остават на ниско равнище.

Кой е " най-болният " ден в Америка в годината? Неограничената почивка може да спести милиарди на фирмите. Но дали това е неприятна договорка за служащите?

„ Стрес, безпокойствие, виновност “

Близо 65% от служащите споделят, че изпитват „ стрес, безпокойствие, виновност или боязън “, когато изискат болничен от своя шеф, откри изследването на Bamboo HR. Двадесет и пет %, или един на всеки четирима работещи, споделят, че са били или притискани, или категорично помолени да работят, до момента в който са били заболели.

„ Хората се разболяват и вземат решение, че ще работа по време на болест “, сподели Анита Грантъм, началник човешки запаси в Bamboo HR, пред CBS MoneyWatch. съкращения и си възвърнаха част от въздействието, което изгубиха по време на „ Голямата оставка “, когато огромни групи служащи избираха да изоставен позициите си.

„ В работната мощ на заплата хората се усещат обложени с налози, това е сложна среда с не се вижда икономическо облекчение и няма федерализирана поддръжка или грижи. Това води до смесен резултат, който виждаме в данните ", сподели Грантъм. „ Те ще работят, тъй като имат потребност от работата си, имат потребност от своите придобивки. “

Близо 65% от служащите споделят, че изпитват „ стрес, безпокойствие, виновност или боязън “, когато изискат отпуск по болест от своя шеф, откри изследването на Bamboo HR. Двадесет и пет %, или един на всеки четирима служащи споделят, че са били притискани или категорично помолени да работят, до момента в който са били заболели.

Безпокойството на служащите по отношение на молбите за болничен ден не е безусловно безпричинно или пресилено, или.

Според изследването съвсем 80% от мениджърите споделят, че са били скептични към молбите за болничен ден.

Лошо здраве, неприятно показване

В последна сметка обаче, никой - нито служащият, нито компанията - не печели, когато чиновник пристигна на работа болен. Те дават неприятни резултати, могат да заразят другите и здравето им се утежнява.

„ Ако работната мощ на компанията не е физически и душевен добре и има съмнение сред водачи и членове на екипа, представянето ще пострада “, сподели Грантъм.

Необходима е смяна в отношението

Според специалистите е в ред на социална смяна в отношението към вземането на болнични.

„ Въпросът е да продължим да акцентират, че вземането дневно по болест е значимо “, сподели Ребека Горман, съветник по обезщетения за Salary.com пред CBS MoneyWatch. „ Можеш да си работлив и работлив помощник и все пак да си вземеш болничен. Но от десетилетия, може би епохи, е имало това отношение „ Ще се оправя с това “ и би трябвало да променим тази парадигма. “

Започва с водачите, които дават образец, споделят специалистите.

„ Всичко стартира там. Когато имате управител в болничното заведение, който дава отговор на имейли и организира срещи, това изпраща известие, че е по-добре да не вземете отмора ", сподели Оуенс. „ Ако управител каже: „ Не се усещам добре, ще се свържа с вас, когато се усещам по-добре “, това е доста по-положителен отговор, който хората би трябвало да последват. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР