Да, ще има развитие на София на север. Да, в

...
Да, ще има развитие на София на север. Да, в
Коментари Харесай

Григорова: Районните кметове в диалог с гражданите да определят приоритетите

Да, ще има развиване на София на север. Да, в южните квартали ще би трябвало да се ограничи презастрояването. Това съобщи Ваня Григорова, претендент за кмет на столицата, повдигнат от Българска социалистическа партия и Обединена Левица.

Преди започването на дебата за кмет на София, проведен от Българска национална телевизия, тя посочи, че е пристигнала с кола от Гео Милев.

„ Много е смешно, когато някой твърди, че ще направи всичко допустимо, с цел да се строи на север. Плановете са такива. Това по този начин или другояче ще се случи “, съобщи Григорова. Тя съобщи, че схваща, за какво досегашните ръководещи не стопираха навреме презастрояването и позволиха да се застроят зелените коридори.

Според нея Столична община върви след частния интерес и това пречи за приемането на нов Общ организационен проект. „ Тя не прокарва първо инфраструктурата, на дефинира места за детски градини и учебни заведения. Крайно време е управлявалите последните 18 години да дадат някакъв отговор “, сподели Григорова.

Според нея наложително би трябвало да има децентрализация на бюджета на Столична община, с цел да може районните кметове в разговор с жителите да решат кое е приоритет за техния регион.

„ Няма по какъв начин столичният кмет да познава в елементи обособените региони на столицата. Тя е голяма. Не знам дали всички претенденти за кметове познават столицата. Голяма част не са и родени тук, и не са живели тук “, съобщи Григорова.

Коментирайки разширението на метрото, тя сподели: „ Да се прокара линия на метрото в посока Околовръстния път е гледище да свържем огромните бизнес центрове и затворените комплекси с още едно улеснение, което да се заплати с обществени средства. Има превоз до Симеоновския въжен превоз. Ние настояваме да се разшири метрото към кварталите Илиенци, Бенковски и Свобода “.

Според нея когато развиваме северната част на София първо би трябвало да се прокарва инфраструктура – пътна и обществена, здравна и едвам по-късно да се мисли за угаждане на ползите на един дребен кръг от хора.

По отношение на графитите, с които са издраскани столичните здания, Ваня Григорова счита, че вандализмът може да се пребори единствено с образование. „ С ангажиране на младите в някакви спомагателни активност. Към момента читалищата, които би трябвало да са културните средища в кварталите са изцяло забравени от Столична община. През последните години не са дадени един лев за нови книги в читалищата. Те биха могли да ангажират учениците от локалното учебно заведение. Трябва да обвържем учебните заведения с локалното читалище, с цел да можем да преодолеем тези проблеми “, счита тя.

„ Очевидно е, че 33 години пари, пазар и облага – светата троица на трите П-та – докара точно до това “, добави Григорова.

На въпрос кой кмет би поканила първо, тя съобщи: „ Кметът на Виена. Многократно съм чувала моите съперници да настояват, че Виена за тях е образец, само че те не си дават сметка, че Виена е образец точно поради обществената си политика, която е извънредно далечна за тях “.

В умозаключение Григорова съобщи, че в случай че софиянци желаят да са свободни, би трябвало да гласоподават за нея. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР