Да седнеш на една маса с човек като Уорън Бъфет

...
Да седнеш на една маса с човек като Уорън Бъфет
Коментари Харесай

Трите съвета на Уорън Бъфет за 650 000 долара

Да седнеш на една маса с човек като Уорън Бъфет може би е фантазия за доста хора. А тези, които знаят какъв брой скъпа е тя, съумяват да я осъществен.

Такива са вложителите Гай Спайър и Мониш Побрай, които дават 650 100 $ в далечната 2007 година, с цел да обядват с американския милиардер. Срещу тази солидна сума обаче двамата получават три скъпи съвета, които още помнят. Ето кои са те:

1. Бъдете честни във всяка една обстановка и с всекиго

В дългогодишната си кариера Бъфет държи на това да бъде правилен и почтен, както и по същия метод да подхождат и хората против него. Инвеститорът дал на двамата си събеседници един нетрадиционен способ, с цел да схванат дали дават отговор на този аршин.

" Бихте предпочели да сте най-хубавият ухажор в света, само че да сте прочут като най-лошият или предпочитате да сте най-лошият, само че да ви се носи славата на най-хубавият? ", попитал той. В взаимозависимост от това по какъв начин човек е подготвен да отговори, той може да реши дали е честен човек или не, съгласно Бъфет.

2. Не се тормозете да казвате " не "

Един от най-богатите американци нееднократно е споделял тази своя философия и през 2007 година я показва и по време на въпросния обяд.

" Разликата сред сполучливите и в действителност сполучливите хора е, че вторите споделят " не " на съвсем всичко ", счита Бъфет.

3. Правете това, което обичате

Неведнъж вложителят е посочвал, че за него е от значително значение да прави това, което обича. Същата тематика той е дискутирал с Спайър и Побрай през 2007 година.

Нещо повече - Бъфет признава, че би правил същото нещо за доста по-малко пари. Супербогаташът с над 86 милиарда $ в сметката си признава: " Със сигурност да спечелвам и по 100 000 $ годишно от работата си отново бих бил благополучен ".

" Когато желаете да се заявите пред света, потърсете първо работа, която бихте приели, в случай че не ви е нужно да печелите пари от нея ", разяснява той през предходната година пред чиновниците си от Berkshire Hathaway. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР