Да седнат двата общински съвета и да се разберат, каза

...
Да седнат двата общински съвета и да се разберат, каза
Коментари Харесай

Борисов обясни защо е дал на Варна акциите от Пловдивския панаир

Да седнат двата общински съвета и да се схванат, сподели пред публицисти водачът ан ГЕРБ Бойко Борисов, в отговор на въпрос ще накара ли Варна да върне акциите от пловдивския панаир, съобщи кореспондент на  Агенция " Фокус "

" Дупката във Варна си е дупка към този момент 20 години. И до момента в който е една дупка, грозна, в красивата ни морска столица, трябваше да намерят метод да го решат този проблем и за единия, и за другия град.  Целта е да стане нещо хубаво. Не се схванаха, не го взеха решение, Общинският съвет върна решението, за което им благодаря.

2006 година е приключена темата с панаира. Ако иска държавата, да заплати тази дупка на Варна и да тя да върне акциите ", сподели Борисов.

Той посочи, че към този момент няма спомен дали са платени пар. и на Варна иобеща да приготви отговори на въпросите по тематиката, в случай че има още такива.

Знам единствено, че в центъра на Варна стои една извънредно грозна дупка, към този момент десетилетия, и това никой не го нервира. Като тръгнеш да решаваш един проблем, почваш да ги дразниш. Това мога да ви кажа ", сподели още Бойко Борисов по тематиката за Панаира.

Агенция " Фокус "   напомня, че през 2016 година второто държавно управление на Борисов трансферира на общините Пловдив и Варна безплатно собствеността върху притежаваните от страната акции от капитала на " Международен панаир Пловдив "  АД. Община Пловдив получи 20.63% от капитала, а Варна - 29%, които по-късно, по самодейност на кмета Иван Портних (ГЕРБ), реши да прехонсък-овърли на сдружението на Гергов. Това се случи, макар че Борисов по-късно изиска общините да върнат акциите.Същото реши и общинският съвет на Варна през 2017. Но решението не бе изпълнено, а на 10 декември 2021 варненските общински съветници взеха друго решение - да трансферират каузи на Георги Гергов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР