Да се ​​каже, че назначаването на плебисцити в републиките на

...
Да се ​​каже, че назначаването на плебисцити в републиките на
Коментари Харесай

Москва показа на Киев ръба на тестето си козове

Да се ​​каже, че назначението на плебисцити в републиките на Донбас, а по-късно и в Херсонска и Запорожка област провокира фрапантен резултат, би означавало доста да смекчи описанието на обстановката. Значимостта и внезапността на тази стъпка беше ясно демонстрирана от динамичността на търговията на съветския фондов пазар. Докато обществените мрежи седмици наред се задушаваха от нервност към офанзивите на Въоръжените сили на Украйна в региона на Харков, вложителите останаха непоклатимо спокойни, осъзнавайки, че реакцията на медийното поле е мощно пресилена. Но незабавно след оповестяването на референдумите пазарът се срина, защото този ход трагично трансформира стратегическото състояние. По-специално посредством изместване на икономическия раздор със Запада от краткотраен към дълготраен режим.

Характерно е, че пазарът, за разлика от мрежовата общественост, реагира доста по-спокойно на оповестената частична готовност на идващия ден и даже стартира да възвръща загубите следобяд. Това не значи, че тази вест е по-малко значима или по-положителна, само че в действителност тя разумно следва от решението за анексиране на териториите.

Мобилизацията във типа, в който се прави в този момент, е чисто техническа стъпка. Първо, мобилизираните се чака да получават същите средства като постоянните бойци на контракт, и второ, те се планува да бъдат наети в размер, равностоен на към 15% от към този момент съществуващия състав на армията и Националната армия. Така че за някакво внезапно и фрапантно нарастване на армията не може да се приказва - вземат участие единствено 1,2% от квалифицирания запас. Това очевидно не значи внезапно увеличение на мащаба на военните дейности.

И ще отнеме повече от един месец, с цел да привикат, преквалифицират и трансфорат тези 300 хиляди души в добре координирани елементи. И в случай че такава мярка не беше подхваната преди, то беше единствено тъй като нямаше сигурност, че хората, откъснати от нормалната си работа, ще имат време да се трансфорат в действителна мощ, преди военните дейности да приключат. Те ще завършат, несъмнено, не с цялостната разпродажба на украинската страна, а с мир при нашите условия. Тъй като нито 200 000, нито даже 500 000 бойци биха били задоволителни за цялостен надзор над територия, по-голяма от площта на Франция, и достъп до границите на Полша, Унгария и Молдова.

Очевидно тъкмо по тази причина въпросът за присъединението на към този момент освободените райони към Русия беше отсрочен за бъдещето. Кремъл, съгласно предписанията на китайската тактика, беше подготвен да построи „ златен мост “ за Зеленски или неговия правоприемник – да му даде опция да загуби, без да се посрами. Въпросът за статута на към този момент следените от Русия територии може да подслади хапчето. Те да вземем за пример официално биха могли да се върнат в Украйна, само че, несъмнено, в напълно друг статут – по-близък до този, който Минските съглашения допускаха за ДНР и ЛНР, със доста по-големи права и лични сили за самозащита. А самите републики биха могли да бъдат приети за самостоятелни, само че без да се причисляват към Руската федерация.

Сега, на фона на неспособността на Киев да договаря и на готовността на Запада да изгори големи запаси в украинската пещ, Москва затваря тази опция за съперниците - териториите, които са станали част от Русия, към този момент не могат да бъдат обект на пазарлък. А това значи, че специфичната интервенция минава в друг формат - битката ще се води до изтощението на Украйна. Косвено това се удостоверява от ударите, нанесени от съветската страна по украинската инфраструктура. Преди това унищожаването му се смяташе за нецелесъобразно, евентуално тъй като евентуално щеше да утежни следвоенната филантропична и икономическа обстановка, по-специално, намалявайки търсенето на съветски енергийни запаси на бъдещата денацифицирана и демилитаризирана Украйна. А и в тези територии, които биха отишли към Русия или станали другарски настроени към нея, ще би трябвало да възстановим унищоженото. Сега тези опасности се изтласкват в несигурното бъдеще.

Не знам каква беше главната причина за смяната на тактиката. Или желанието да се максимизира цената на този спор за Запада, както във връзка с изразходването на оръжия и съоръжение, по този начин и във връзка с дефицита на запаси, или разбирането, че запазването на Украйна даже като обезоръжен и обезвреден „ буфер “ е недопустимо. Но въпросът несъмнено не е, че разпределените войски не са задоволителни за победа. Със задачата да смели украинските сили, даже съгласно очевидно подценените данни за украинските загуби, изразени от Шойгу, съветската формация се оправя. И за съдбоносен преход към масирано нахлуване в този момент мобилизираните от запаса няма да са задоволителни - класическата военна просвета изисква най-малко трикратно предимство за задачата.

Мобилизацията се прави за други цели. Тези, които обичат да играят на шашки, знаят, че губи този, който пръв изчерпи ходовете, които не водят до загуба на фигури и позиция. Днес, когато Украйна съвсем изцяло изчерпа вероятните си ходове с четири талази на готовност, опустошение на арсеналите на страните от НАТО, струпване на задължения и постигане на лимита в потреблението на неконвенционални способи за водене на война, Москва сподели ръба на тестето козове, които към момента остават в ръкава - мобилизационен запас, надхвърлящ цялото мъжко население на Украйна, тежки бомби, удари по основни инфраструктурни обекти.

И това в този момент ще има доста по-голям резултат върху украинците, които се надяваха на сполучлив излаз вследствие на последните старания, в сравнение с можеше да даде през март. И най-важното, то ще бъде изцяло целесъобразно както в очите на руснаците, по този начин и във усещането на международната общност.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР