Да се завърнеш в родината! Да преминеш отново през познатите

...
Да се завърнеш в родината! Да преминеш отново през познатите
Коментари Харесай

Екатерина Аврамова отново в българска вода

Да се завърнеш в родината! Да преминеш още веднъж през познатите коридори! Да стъпиш на ръба на басейна! И да скочиш във водата! След като си го правил милион пъти в едни от най-модерните басейни по целия свят, този път възприятието е по-специално.

Знае го Екатерина Аврамова, която се включи в държавното състезание по плуване след 7 години пауза. Състезателката, която през 2012 година представяше България на Олимпийските игри в Лондон, а по-късно реши да се причисли към националния тим на Турция, се радва като... рибка във вода по време на надпреварата в София.

" С огромна тъга на сърце бих споделила, че не скърбя за постъпката си. Особено в този момент с идването ми на държавното състезание осъзнах, че в случай че не бях направила тази стъпка напред нямаше да съм тук и да плавам ", съобщи Аврамова, която има над 70 ремонти на националните върхове в родното плуване и над 25 в тези на Турция.


Екатерина живее и тренира от 11 години в Лондон. Тя отдава положителната си форма точно на опциите, които дава столицата на Англия. Вярва и, че родното плуване се развива, само че е уверена и, че са нужни съществени проблеми, с цел да бъдат родните състезатели конкурентноспособни на международните звезди в басейна.

" Антъни (Иванов - б.а) тренира в Съединени американски щати, Йосиф (Миладинов - б.а.) тренира в Швейцария. Да, идват си тук, всички сме тръгнали отсам, само че за жалост, с цел да се осъществяваме или нещо би трябвало да се промени тук или българските плувци би трябвало да продължат да излизат в чужбина ", безапелационна е Аврамова.

През 2020 година тя трябваше да изтърпи един " изсъхнал " интервал, в който не беше в басейна поради пандемията от ковид. Тогава беше взето решение олимпийските игри в Токио да бъдат отсрочени с година - за лятото на 2021 година За спортистите това значи, че срокът за осъществяване на фантазиите се отсрочва.

" При един състезател и плувец, първото нещо, което си мислиш е: " Олимпиада! "... И за теб светът свършва. Тогава моят треньор сподели, че светът не е единствено плуване. Казах му: " Кажи го на човек, за който целият му живот е единствено плуване ", споделя тя.

След три втори места (на 100 и 50 м тил и 50 м кроу) в София, Аврамова продължава да мечтае и да се приготвя за третото присъединяване на олимпийски игри. В неделя (30 август) тя ще взе участие и на 100 м кроу на държавното състезание. А по-късно... животът ще покаже. И сега той сочи към дълбините на басейна. Където Екатерина се усеща най-щастлива от дълги години насам.

Станимира Атанасова, Btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР