Да се запази Югоизточен регион във формата, който е в

...
Да се запази Югоизточен регион във формата, който е в
Коментари Харесай

Бургаските депутати се обединиха за запазване на Югоизточния регион

Да се резервира Югоизточен район във формата, който е сега. Около това се сплотиха бургаските депутати от всички парламентарнопредставени политически сили на специфична срещата в Народното събрание с министър Николай Нанков във връзка новото статистическо разделяне на страната. Тя бе инициирана от народните представители от ГЕРБ и кмета на Бургас Димитър Николов.

" Сега настоящата конструкция на Югоизточен район се е потвърдила във времето, показва се извънредно добре във връзка с икономическите параметри и при представянето с планове на районен принцип “ - акцентира бургаският народен представител Ивелина Василева, която е измежду водещите фигури по европейските въпроси и контрола на фондовете в Парламента.

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков показа разновидностите за ново статистическо разделяне пред депутати от всички парламентарнопредставени обединения и кмета на Бургас Димитър Николов. Обсъжданото статистическо разделяне на страната е по условие на Евростат и няма нищо общо с административното разделяне по области и общини.

Всички присъстващи на срещата са изразили цялостното си единодушие, както и това на представителите на локалните управляващи и жителите, да не се пристъпва към смяна на настоящия Югоизточен район, заяви Ивелина Василева. Според нея е належащо да се обясни дали новото разделяне ще се приспособява към новите регламенти на Европейския съюз, защото следва внасяне на предлагането на Европейската комисия за бъдещата финансова рамка за идващия програмен интервал след 2020 година

Според министър Нанков причините на народните представители са били извънредно справедливи. Исторически наследените връзки в териториалните структури от съществуващия сега Югоизточен район – Стара Загора, Ямбол и Сливен с Бургас, са извънредно мощни. С тях би трябвало да се съобразят и публичните разисквания за бъдещото районно разделяне.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР