Да се забранят пиратките и бомбичките, а не фойерверките. Това

...
Да се забранят пиратките и бомбичките, а не фойерверките. Това
Коментари Харесай

Зрителите на bTV: Да се забранят пиратките, а не фойерверките

Да се забранят пиратките и бомбичките, а не фойерверките. Това е всеобщото мнение на потребителите във Facebook страницата на bTV Новините. Там публикувахме анкета, в която ви попитахме дали одобрявате фойерверките на Нова година.

Градският превоз ще бъде с удължено работно време

180 от вас са показали отговор „ Категорично не “, само че силите все пак са относително равни. Отговор „ За един ден в годината – да, занимателно е “ са избрали 124 от участниците в анкетата.

Поглеждаме и към мненията.

„ Всичко в границите на рационалното – да, само че войната по празниците в последните години ми идва допълнително. Да не приказваме по какъв начин се отразяване на животните по улиците “, написа Радослав Костов.

„ Фойерверки – да, само че със закон би трябвало да се забрани продаването и потреблението на бомбички и пиратки “, споделя Милен Лечев.

Пиротехниката е безвредна, в случай че се използва както би трябвало, сподели специалистът Светозар Христов

Други пък са скептични, че даже и да има възбрана, тя ще бъде спазвана поради неналичието на надзор.

„ Това е все едно коледа без дарове – би трябвало да има “, споделя Иван Мушкаров. В коренна диаметралност, Йохан Томов го дефинира като пари напразно.

Какво споделя социологията?

Проучване на „ Галъп “, поръчано от Българска национална телевизия, демонстрира, че 55,5% от българите утвърждават възбраната на фойерверки, пиротехника и заря в новогодишната нощ.

32,2% са на противоположното мнение.

Наблюдава се ясна разлика в поколенията – при най-възрастните отрицанието към фойерверките минава 70%, а при най-младите картината е тъкмо противоположната: над 60% са срещу възбрана, при единствено малко над 20% „ за “ възбрана, показват от „ Галъп интернешънъл “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР