Да се вземем в ръце, да направим правителство и да

...
Да се вземем в ръце, да направим правителство и да
Коментари Харесай

И от трибуната Борисов призова партиите за редовен кабинет: Да се вземем в ръце

" Да се вземем в ръце, да създадем държавно управление и да си носим отговорност, които и да го създадат ", моли Борисов. " Ние си " тупаме парламентарно време ", ще изберем едни комисии проформа, без ръководител, и ще се забележим чак другата сряда ", сподели той.

" Можеше да има комисии и към този момент да работим, времето си върви. Изслушваме служебните министри. Какво ще им създадем, в случай че не дойдат? Ще им желаяме оставката? ", попита водачът на ГЕРБ.

" Ако желаеме да се почитаме, да се вземем в ръце и да създадем държавно управление. И тук ще стоят други министри ", прикани Борисов.

Думите му раздразниха Корнелия Нинова, която реагира на апела му, че като мандатоносител бяга от отговорност. " Загубихте един месец в извъртане. Губите времето на страната. Само вие би трябвало да поемете тази отговорност и да действате ", установи тя.

" Това, за което призовавате, зависи само от вас, не се опитвайте за следващ път да трансферирате отговорността на останалите ", обърна се към Борисов, още веднъж от трибуната, лидерката на Българска социалистическа партия. И разкритикува " игричките ", както назова срещите и договарянията тя с другите парламентарни сили. Нинова даже предложи какви стъпки да следва водачът на ГЕРБ.

" Казвате какво оферирате, дефинират се пет национални целта, по които всички имат единодушие, или съвсем всички, пет надпартийни целта - Шенген, еврозоната, правосъдна промяна, и спирате да си мерите стратегиите, слагате рационален период за времето, в което могат да се свършат. След това каните партиите и виждате какъв формат на държавно управление може да реши тези въпроси ", сподели соцлидерката. 

" Първо, второ, трето...излезте мъжки и си кажете ", предложи Нинова, която и в предходни парламенти е призовавала Борисов " да излязат и да се схванат по мъжки ".

" Тези игрички освен, че тук сътвориха безпорядък, сътвориха безпорядък в страната и не вземат решение нито един проблем ", заключи тя.

Кандидатът за министър председател, излъчен от ПП-ДБ Николай Денков пък изиска по най-бързия метод да бъдат образувани парламентарните комисии, с цел да стартират да работят.

" Настояваме в най-кратък период да се изберат комисиите, с цел да стартира Народното събрание да работи за това, за което е основано ", съобщи Денков. И акцентира, че няма потребност да се чакат идни срещи, диалози и полемики сред партиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР