Да се внимава при покупки на колела, ролери, тротинетки и

...
Да се внимава при покупки на колела, ролери, тротинетки и
Коментари Харесай

Да се внимава при покупки на колела и ролери, предупреждава Комисията на потребителите

Да се внимава при покупки на колела, ролери, тротинетки и скейтборди, тъй като несъответствието на летните артикули за деца със стандартите за сигурност и неправилната употреба крият опасности от случай. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на Българска национална телевизия.

" Порязване, рухване и пострадване са главните опасности при най-често купуваните за лятото артикули за деца. До сходни произшествия може да се стигне, в случай че тези произведения не дават отговор на стандартите за сигурност или не се съблюдават инструкциите на производителя за въвеждане в употреба, поддръжка и приложимост ", добави той.

Маргаритов подчертава, че законът изисква за всяка потребителска стока да има гаранционна отговорност до две години. Ако тя даде недостатък, при отправянето на претенция, търговецът е задължен да предприеме дейности за отстраняването на този недостатък. Не го ли направи в период, търпи глоба от контролния орган. Той добави, че при в този момент настоящото законодателство при проявата на някакво противоречие в първите шест месеца от покупката, потребителят не е задължен да потвърждава, че то не се дължи на неправилна употреба и търговецът поема целия риск от зародилия проблем.

Той заключи защо да внимаваме още в магазина при покупката на най-желаните детски артикули за лятото. " Съветът към хората, когато купуват колело, е да вземат една ролетка, с която да могат да измерят въз основа на оповестената на нашия уебсайт информация някои по-съществени дистанции, които са наложителни по стандартите за сигурност и които в действителност подсигуряват, и според от възрастта на детето, че то ще може вярно да ръководи велосипеда ", добави ръководителят на КЗП.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР