“Да се влагат парите само в един актив, ако мога

...
“Да се влагат парите само в един актив, ако мога
Коментари Харесай

Грешките с парите, които ни обричат на бедност

“Да се влагат парите единствено в един актив, в случай че мога да нарека банковия депозит актив. Над 85% от българите поставят парите си в банкови депозити. Сега лихвите са доста ниски, под 1%, и това не е дълготрайна визия за положително ръководство на парите. Не познавам нито един човек, който да е станал богат или да е станал милионер от банкови депозити ”, добави той.

Грешка №3

Да имаме единствено един източник на приходи. Според скорошно проучване 92% от хората в България имат един източник на приходи – заплата или пенсия. “В тези несигурни времена да имаш единствено един източник на приходи не е положително ръководство на финансите. При хората на запад 1/3 от приходите им се образуват от вложения, които те са създали в разнообразни финансови принадлежности ”, сподели още експертът.

Грешка №4

Много от българите купуват с заем по-големи жилища, в сравнение с са им нужни, и вноските по него не им разрешават да икономисват и влагат. Около 96% от хората у нас имат лични жилища и немалка част от тях са купени с заеми. Това не им разрешава да заделят някаква част от приходите си, да влагат и да получат спомагателни средства в бъдеще.

Грешка №5

Да живеем живота на някой различен и да живеем над стандарта си. “Отвсякъде ни заливат реклами да си купим по-голямо жилище, по-хубава кола. А като забележим някой сътрудник да си купува финален модел телефон, желаеме и ние. Наричам това обществени разноски – покупки на неща, с които желаеме да се покажем и да демонстрираме нещо ”, споделя още Василев.

Инфо: Бърборани, Дарик

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР