Да се възстанови напояването и да се използва в максимална

...
Да се възстанови напояването и да се използва в максимална
Коментари Харесай

МЗХ: Наш приоритет е да се използва максимално потенциалът на плодородната българска земя

„ Да се възвърне напояването и да се употребява в оптималната степен капацитетът на плодородната българска земя. Работим и за повишение на степента на продоволствена сигурност и спретнат пазар. “

Тези цели бяха начертани от по време на конференцията „ Устойчиво земеделие в Европейски Съюз и Украйна: Стратегии, нововъведения и сполучливи практики “ в Пазарджик .

Според него пазарът ще възвърне интереса към родното производството и по този метод ще подсигурява реализацията му. По думите му разпределението на продукцията, почвеното изобилие и всички детайли на модерното земеделие са от изключителна значимост. 

Пред присъстващите заинтригувани лица от сектора той подчертава върху опциите и ограниченията, които предизвикват дребните аграрни производители.

Александър Йоцев акцентира, че технологиите, продуктивността и кооперирането се решаващи за пазарния триумф на стопаните. Зам.-министърът подсети и смисъла на териториалното систематизиране на обособените производства, като акцентира, че не може да се подкрепя всичко на всички места, защото по този начин не се оползотворява капацитетът на земеделската земя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР