Да се въведе необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата,

...
Да се въведе необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата,
Коментари Харесай

КНСБ иска необлагаем минимум

Да се вкара необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата, да се усили данъкът върху приходите на физическите лица от 10 на 15% и да се вкара 15-прицентен корпоративен налог.

Това са част от предложенията на КНСБ за данъчна промяна. Те бяха показани на конференция с присъединяване на депутати и представители на Министерството на финансите.

Президентът на синдиката Пламен Димитров разяснява:

" Подобен метод върху приходите " ще разтовари " данъчни доходи от един милиард и половина лв., т.е. 1,5 милиарда лева загуба за бюджета, за фиска, при минимална работа заплата от 850 лева и ще даде, несъмнено, тези 1,5 милиарда в джобовете на работещите българи. То е ясно, че щом няма да влязат във фиска, те ще остана във хората, което всички знаем, че ще има резултат върху потреблението, а и от там, надяваме се, в допълнение и върху растежа на брутния артикул ".

Експертните сметки на синдиката сочат, че тази загуба за бюджета ще се компенсира посредством другите данъчни промени, които КНСБ предлага и които ще донесат 2,300 милиарда лв. спомагателни доходи. Сред тях е възобновяване до 20 % на понижените ставки на Данък добавена стойност, въвеждане на налог върху финансовите транзакции и други.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР