Да се върнем на новината на деня. Уважаеми дами и

...
Да се върнем на новината на деня. Уважаеми дами и
Коментари Харесай

Дончев за парите от Европа: Близо 29 млрд. евро има за България

" Да се върнем на новината на деня. Уважаеми дами и господа, тази нощ имаме договорка. И това е добра договорка. Добра договорка за България и за Европейски Съюз. ". Така вицепремиерът Томислав Дончев разгласи контрактуваното в Брюксел и парите, които ще може да употребява от избавителния проект на Европа България на специфична пресконфереция след превъзмогването на вота на съмнение. Тук ще намерите какво сподели вицепремиерът на протестиращите.
Европейски Съюз съумя да се разбере за парите за ковид, Борисов: Договорих още 1 милиарда евро, по тази причина ми желаят оставката
Според него съглашението е доказателство за " амбициозния проект на водачите на Европа " за развиването на съюза.
Общият пакет на финансиране за България за всички принадлежности взети дружно е близо 29 милиарда евро.
" Общият размер на финансиране по всички принадлежности възлиза на 28 милиарда 934 млн. евро. По кохезионната политика са съвсем 9 милиарда Средства за директни заплащания са в размер на 5 милиарда евро. Фонд за обективен преход - 1 милиарда 178 млн. евро. ", сподели Дончев.
1 милиарда 178 млн. евро ще получи страната ни за така наречен Зелени политики.
По думите на Дончев България остава извънредно енергийно ефикасна и те би трябвало да оказват помощ на българските компании и общини да станат такива. " Трябва идващите години да санираме всички обществени здания. Не би трябвало да остане такава, която не е енергийно ефикасна.Също по този начин би трябвало да обновим програмата за енергийна успеваемост на многофамилните здания. Трябва да сложим специфичен акцент върху нововъведенията - инвестиция в машини ", акцентира още той.
Добрата вест е, че имаме спомагателен пакет от 200 млн. по кохезионната политика за най-слабо развитите региони, добави вицепремиерът и прикани, че не трябва да позволяваме това финансиране да потъне като вода в пясък.
" Работата е почнала в задатък. Ще се оправим със задачата. Ще бъдем бързи. Нещата започнаха без да имаме законова рамка, а единствено въз основата ма сделката с Европейска комисия ", изясни още Томислав Дончев.
Исторически ден за Европа - срещата на върха реализира триумф за страните членки
Ключовите думи, с които беше призната многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз са напредък и претовареност - това са общите цели, разяснява на свои ред общественият министър Деница Сачева.
България получава по-голямо финансиране - с един милиард повече спрямо предходния бюджет. Това не може да се случи в страна, в която средствата се харчат непрозрачно, в страна, която се ръководи с корупция или в която има подозрения за мафия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР