Да се върне шестдневната работна седмица в Русия - предложение

...
Да се върне шестдневната работна седмица в Русия - предложение
Коментари Харесай

В Русия предлагат да се върне шестдневната работна седмица

Да се върне шестдневната работна седмица в Русия - предложение с тази концепция изпрати Асоциацията на бизнесмените за развиване на бизнес-патриотизма " Аванти " до министъра на труда Антон Котяков.

Според асоциацията тази мярка би довела до ръст на стопанската система в изискванията на глобите, съобщи " Известия ".

" Аванти " напомня, че по време на Втората международна война руснаците работили по шест и седем дни в седмицата. Петдневната работна седмица е въведена през 1967 година Асоциацията изрично показва като образци страни като Иран и Непал, където е наложена шестдневната работна седмица. Дава за образец също Турция и " неприятелската " Белгия, в които е разрешено да се работи до 48 часа седмично.

В Русия, както в доста други страни в Европа, от години се приказва за въвеждането на четиридневна работна седмица. През 2019 г. Дмитрий Медведев, който по това време заемаше поста министър-председател, посочи, че съгласно него в бъдеще ще се премине към този формат на работа.

" Аванти " е създадена през 2014г. В организацията членуват повече от 10 хиляди бизнесмени, по нейни данни. В генералния й съвет влизат голям брой политици: някогашният президент на Република Калмикия Кирсан Илюмжинов, някогашният губернатор на Приморския край Сергей Даркин, сенаторът от Либерално-демократическата партия Вадим Денгин, депутатът от ръководещата Обединена Русия и основател на Движението за национално освобождение Евгений Федоров, двукратният олимпийски първенец по хокей на лед и народен представител от Обединена Русия Вячеслав Фетисов и други. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР