Да се върне парламентарният контрол в петък, поискаха от БСП

...
Да се върне парламентарният контрол в петък, поискаха от БСП
Коментари Харесай

БСП поиска отново да се провежда парламентарен контрол

Да се върне парламентарният надзор в петък, желаеха от Българска социалистическа партия в днешното изключително съвещание на Народното събрание. Точката влезе в дневния ред за днешното изключително съвещание.
Припомняме, че преди десетина дни болшинството одобри нови правила за работа на Народното събрание. Така все още парламентарният надзор е напълно писмен, а повода е ограничение на контактите поради ковид COVID-19.
Социалистите желаят да се върне още веднъж под формата на съвещания в Народно събрание, като в зала да бъде единствено съответният министър и депутатът, който задава въпрос.
„ През миналата седмица последователно въведохме режим на работа, който съумява. Той подсигурява в огромна степен нормалността на работа.
Спокойно може да върнем и парламентарния надзор в петък. Регистрацията да се прави един час преди началото на съвещанието “, сподели от трибуната Кристиан Вигенин, който е вносител на предлагането.
„ В последните седмици бяха признати закони, който дават доста пълномощия на изпълнителната власт и желаеме надзор на изпълнителната власт.
Не е обикновено държавното управление и министър-председателят да ни осведомят по малките екрани на брифинги, а не тук в пленарната зала “, добави Вигенин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР