Да се върнат назад във времето и да си отговорят

...
Да се върнат назад във времето и да си отговорят
Коментари Харесай

Радев: Управляващите да си припомнят кой отдаде пристанище Росенец на концесия

" Да се върнат обратно във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - държавното управление на Бойко Борисов, за 35 години. Служебното държавно управление не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея. Служебното държавно управление не я приключи, тъй като се водеше битка с галактическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция ", сподели президентът пред публицисти в СУ " Климент Охридски ", където участва на тържествена научна сесия по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

" Предстои да забележим дали това предложение е в резултата на корпоративни апетити или спешен пиар ", разяснява още президентът.

По думите му служебното държавно управление е свършила това, което постоянното е трябвало, и е събрало 180 млн. лева налози от " Лукойл " за пет месеца - два пъти повече от всички постоянни държавни управления за 15 години.

" Надявам се, че са си създали оценка на риска. Какво има зад пристанището, тъй като там има огромна тилова база. На кого принадлежи тя, за какво принадлежи на " Лукойл ", по кое време е взета от него. Как това връщане на пристанището на страната ще работи с тази тилова база, без която прехвърлянето на нефт към нефтохимическия комбинат е невероятно. И най-важното по какъв начин това ще се отрази на цената на горивата ", сподели Румен Радев.

По-рано съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи в коридорите на Народното събрание, че тази заран партията внася предложение за преустановяване на концесията на пристанище " Росенец " , с цел да вкарат назад контрола на българската страна в пристанището.

" Нашето предложение ще приключи концесията на пристанището, която беше удължена от служебния кабинет с 24 години без претекстове ", уточни той. " Тази стъпка е в сходство и с регламента на Европейски Съюз във връзка със глобите против Русия ", добави Петков

" В миг, в който Русия разгласи България за вражеска страна, подхващаме дейности, с цел да ограничим опциите Москва да употребява българска инфраструктура с финансови цели ", съобщи и Атанас Атанасов от " Демократична България ".

Последва и реакция от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който съобщи, че предлагането за преустановяване на концесията на " Лукойл " на пристанище " Росенец " е направено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България. Той разкритикува Кирил Петков, че е избързал с оповестяването на новината, защото предлагането не се отнася само до " Росенец ".

" Вчера имахме много дълга среща с Петков, Василев, Иванов, Атанасов, Мария Габриел, сътрудниците от Движение за права и свободи Цонев и Пеевски във връзка с тези няколко решения. Щом толкоз са бързали, желая да кажа, че в нашите оферти на сътрудниците от Демократична България, Движение за права и свободи и нас влизаха и транспортните тръби, и фигурата на необикновен шеф, т.е., страната да поеме целия надзор. Яростна опозиция имаше от Политическа партия по отношение на тръбите и особения шеф ".

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР