Да се увеличи кръгът на участниците в строителството, носещи административно-наказателна

...
Да се увеличи кръгът на участниците в строителството, носещи административно-наказателна
Коментари Харесай

Предлагат повече участници в строителството да носят отговорност за нарушения на ЗУТ

Да се усили кръгът на участниците в строителството, носещи административно-наказателна отговорност за нарушавания на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото използване.

Едно от предложенията в оповестения за публично разискване план за изменение и допълнение на закона е на такава да подлежат и проектантите, лицата, упражняващи механически контрол по част " Конструктивна ", и консултантите - физически или юридически лица.

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова пред парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в отговор на въпрос за ограниченията за повишение качеството на строителството, на влаганите строителни артикули и завишаване на контрола върху строителния развой, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Това ще докара до по-стриктно осъществяване на отговорностите от страна на строителите и надзорните лица.

С безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия " Региони в напредък " на обща стойност 418 664 063 лева се финансират 29 контракта за рехабилитация на 505 км републикански пътища, от които 272 км второкласни и 233 км третокласни, осведоми още районният министър.

От финансираните планове 10, с обща дължина 189 км, са в строителство. 13 обекта с обща дължина над 216 км са приключени и въведени в употреба. По други три с обща дължина 40 км са приключени строително-монтажните работи и следва издаване на позволение за прилагане. Предстои да стартира рехабилитация на още 3 плана с обща дължина над 60 км.

Търговската употреба на тол системата ще стартира не по-късно от 1 март идната година. Монтирани са 100 нови рамки и са преоборудвани 100 съществуващи с автоматизирани устройства за записване на трафик. До месец февруари би трябвало да се преоборудват още 95 съществуващи рамки, като процесът към този момент стартира, разяснява още Петя Аврамова в отговор на въпрос. Тя добави, че следва разискване на окончателните параметри на обсега на пътищата с тол такси и на цената в Обществения съвет и нотификация пред Европейската комисия. Изпълняваме графика прецизно и ще спазим всички периоди, които законодателят е определил, съобщи проф. Олег Асенов - член на Управителния съвет на АПИ.

През месец ноември 2019 година следва да бъде оповестена третата процедура по Оперативна програма “Регионално развитие” за повишение на енергийна успеваемост на публични здания и в жилищния бранш в 28-те по-малки общини, заяви още министър Аврамова. Индикативният бюджет е 13,5 млн. лева, като окончателният размер ще бъде избран при издание на Насоките за кандидатстване, добави заместник-министър Деница Николова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР