Да се ускорят всички процеси за получаването на обещаната от

...
Да се ускорят всички процеси за получаването на обещаната от
Коментари Харесай

АИКБ: Помощта заради цените на тока трябва да стартира по най-бързия начин

Да се ускорят всички процеси за приемането на обещаната от страната поддръжка. За това прикани Добрин Иванов, изпълнителен шеф на в ефира на bTV.

Вчера служебният министър председател разгласи, че има опция за скока в цените на тока, само че е нужна актуализация на бюджета за тази година. Добрин Иванов изиска да се направи организация, тъй че компаниите да могат още от 1 октомври да калкулират тази поддръжка и да бъдат сигурни, че ще я получат тази година в къси периоди, с цел да могат да удържат цените на крайните артикули, които създават и оферират.
 Гълъб Донев за газта и тока: От януари ще има повишаване на цените Гълъб Донев за газта и тока: От януари ще има повишаване на цените
„ Ще има нарастване на минималната работна заплата. В момента се приготвят плановете за другите разновидности за нейното нарастване...

„ Сметките за ток на българските предприятия бяха два пъти по-високи в съпоставяне със сметките има за същия месец предходната година. За септември се чака да бъдат 2,5 пъти по-високи. Нормално е да се чака повишаване на цените. За това е значимо тази помощ да бъде оповестена и да започва нейното погашение по най-бързия метод “, изясни Добрин Иванов.

За ръководителя на КНСБ - Пламен Димитров, механизмът за отплата е несъмнено добра вест. „ Вече има поръчки от доста компании, които споделят, че обмислят съкращения на служащи, това би трябвало да бъде пресечено “, означи обаче той. „ Със сигурност инфлацията върви нагоре, артикули като хляба ще стигнат до 2 лева до края на годината. Дори и в този момент, когато цените на тока за семействата се закрепени до края на годината, всички други артикули вървят нагоре “, добави Пламен Димитров. „ Още от 1 октомври би трябвало да бъде вдигнат прага на беднотия, да имаме спомагателни ограничения от бюджета. Водим към този момент договаряния с министъра на труда, настояваме да има нарастване на приходите във всички браншове “, означи ръководителят на КНСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР