Да се унифицират правилата за формиране на допълнително възнаграждение за

...
Да се унифицират правилата за формиране на допълнително възнаграждение за
Коментари Харесай

Без да обещава конкретни суми Цачева успокои охранителите и надзирателите за бонусите им

Да се унифицират разпоредбите за образуване на в допълнение заплащане за реализирани резултати на чиновниците в двете основни дирекция " Изпълнение на наказванията " и " Охрана ". За това се схванаха през днешния ден представителите на синдикалните организации в пандизите и в правосъдната защита и политическото управление на Министерството на правораздаването. Работната среща бе планувана от правосъдния министър Цецка Цачева след поредност писма от Синдикат на чиновниците в пандизите в България и Синдикат " Охрана ".

Постигна се консенсус работната група за разпоредбите да се ръководи от отрасловия зам.-министър на правораздаването проф. Николай Проданов и в нея да вземат участие представители на синдикатите, осведоми пресцентърът на ведомството.

Цачева пое още ангажимент за навреме информиране за съответните цифри в плана на бюджета за 2018 година, касаещи активността на двете дирекции. По време на срещата тя даде на представителите на синдикатите подробна информация за подхванатите стъпки от страна на министерството с оглед угаждане претенции за по-високи заплати и равнене на спомагателните хонорари за характерни условия на труд с тези на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Министърът акцентира, че ръководеното от нея ведомство неведнъж е защитавало настояванията на чиновниците в двете дирекции на срещи в Министерството на финансите и добави, че в тази ситуация за съответни параметри ще може да се приказва едвам след привършване на бюджетната процедура до края на месеца, и окончателното приемане от Народното събрание.

" Първият ни политически приоритет, по който работим, е за равнене на статута на двете основни дирекции с целия бранш " Сигурност ", сподели Цачева. От своя страна Проданов съобщи, че напъните в тази тенденция са ориентирани двете дирекции да бъдат включени в Актуализираната тактика за национална сигурност.

Решено бе и идната работна среща да се организира, когато има изясненост за съответните параметри в законопроекта за държавния бюджет за идната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР