Да се улесни поставянето на соларен панел на покрива, предлагат

...
Да се улесни поставянето на соларен панел на покрива, предлагат
Коментари Харесай

Улесняват слагането на соларен панел на блока

Да се улесни слагането на слънчев панел на покрива, оферират депутати, които са внесли в Народното събрание промени в Закона за устройство на територията.

Промените плануват да се вкара осведомителен режим за построяването на съоръжения до 10,8 киловата и в случай че получената от тях сила се употребява напълно за персонални потребности.

В момента без значение от мощността на инсталацията възложителите би трябвало да преминат тромава и скъпо струваща процедура – да се снабдят с план на инсталацията от проектант-електроинженер, виза за планиране, мнение от инженер-конструктор, че постройката ще издържи плануваните в плана натоварвания, а най-после би трябвало да получи и позволение за градеж.

Слънчевите панели нарастват

Това спъва доста увеличение на каузи на енергийно самостоятелните семейства, тъй като административните разноски за създаване на дребна покривна апаратура до 5 киловата да вземем за пример стигат до 20-25% от цената на плана, показват в претекстовете си депутатите, вносители на измененията.
 istock istock
Всички тези промени ще разрешат на хората, живущи в здания етажна благосъстоятелност да усилят успеваемостта на отоплителните си системи и да лимитират загубите на сила, написа още в претекстовете към законопроекта.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР