Да се твърди, че в страната има масово подслушване, това

...
Да се твърди, че в страната има масово подслушване, това
Коментари Харесай

Цацаров: Няма масово подслушване на журналисти, магистрати и политици


Да се твърди, че в страната има всеобщо подслушване, това е апокалиптична картина, която не дава отговор на действителността.

Това съобщи през днешния ден от парламентарната естрада основният прокурор Сотир Цацаров по време на дебата по отчета на Бюрото за надзор на СРС за 2016 година Съдът е този, който взема решение какво да вършим, добави обвинител номер едно, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Бяха изнесени надълбоко погрешни обстоятелства, счита Цацаров. Г-н Славчо Велков на няколко пъти употребява думата багра - багра тероризъм, 80% от това, което се чу в тази зала имаше политическа багра, само че много тези бяха лишени от юридическа багра. Мисля, че пред вас бе нарисувана една апокалиптична картина от всеобщи нарушавания, при която сътрудниците ми мълчат, а Националното бюро за надзор на СРС се оказа единственият орган, който се бори с тези нарушавания, уточни Цацаров.

Според закона това бюро може да следи единствено процедурите по разрешаване и осъществяване на СРС-та. Бюрото няма право да ревизира със свои актове правосъдни актове, сподели той. Институциите тънат в безмълвие, упреци за безмълвие бяха отправени и към мен. Няма сигнал на бюрото, който да не е получил отговор под формата на прокурорско разпореждане, в случай че няма такова значи прокуратурата не е намерила съображение, с цел да реагира. Не мога да приема определенията към моите сътрудници и за приравняването им към полицейски чиновници. Не мога да приема сътрудниците ми да бъдат оценени по този метод. Подслушване на публицисти - не, всеобщо подслушване на магистрати, на политици - не, безапелационен бе Цацаров.

Считам, че сътрудниците ми от ДАНС и ДАТО ползват закона, а изказванията за подадени погрешни сведения са надълбоко спекулативни, съобщи основният прокурор.

Цацаров запита до каква степен този отчет дава отговор на истината. Не е правилно, че няма СРС за тероризъм - да, знаем ситуацията в Германия, само че тя не е база за съпоставения, имаме СРС за тероризъм, такива подписвам и аз съгласно закона, акцентира основният прокурор.

Готов съм да защитя както работата на институцията, която управлявам, по този начин и на сътрудниците си. Но за на ниска цена ПР ми е мъчно да не отвръщам, добави той.

Нека народните представители добре да преценяват дали са нужни промени в Закона за СРС. Според нашето законодателство в действителност заявителят е този, който сортира и взема решение кои от материалите по СРС обслужват неговите ползи за СРС. Той може да подбере това, което обслужва обвинителната теза, само че би следвало всичко да се даде на съда, с цел да има цялостно тъждество „ в оръжията ” - и на обвиняването, и на отбраната, уточни Цацаров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР