Да се търси начин да се облагат битовите потребители на

...
Да се търси начин да се облагат битовите потребители на
Коментари Харесай

Бившият енергоминистър брани нощната тарифа

Да се търси метод да се таксуват битовите консуматори на електрическа енергия с " квазиданък " е неточност. Така някогашният министър на енергетиката Александър Николов разяснява пред Българска национална телевизия желанието да бъде отстранена нощната цена на електрическа енергия.

Той цитира данни, съгласно които битовите консуматори са единствено 15% от общото произвеждане на електрическа енергия.

Николов дефинира като нечиста сделка изказванието, че през 2023 година битовите консуматори ще излязат на свободния пазар, като задачата по думите му е да се плашат хората. През идната година единствено ще стартира този развой, който ще отнеме няколко години.

Николов разяснява, че последната година и половина е бил доста сложен опитът да се разшири експертният капацитет в структурите на Министерството на енергетиката, а в този момент поради нелепи политически изказвания част от хората, които са дали доста като експертиза, към този момент не са част от структурите.

По думите на Николов поради нуклеарното гориво е сложено под въпрос действието на АЕЦ " Козлодуй " през идващите 5 години. защото в света сега има две компании, които могат да го доставят - едната е съветска, другата е американска. До 2024 година централата ще действа напълно с съветско нуклеарно гориво. Въпросът е до тогава дали централата ще е напълно подвластна от съветското гориво, сподели Николов.

Той подчертава, че през последните 3 години напъните са били ориентирани към това АЕЦ " Козлодуй " до 2024 година да е на 50% диверсифицирана от съветско нуклеарното гориво. А в този момент служебният кабинет си разрешава да слага под риск сходно нещо, съобщи някогашният енергиен министър.
ТЕМА преди 17 часа 3548 преди 22 часа 2329 преди 1 ден 1431
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР