“Да се спекулира, че главният прокурор е блокирал достъпа на

...
“Да се спекулира, че главният прокурор е блокирал достъпа на
Коментари Харесай

Рашков се поправи – нямало масово подслушване

“Да се спекулира, че основният прокурор е блокирал достъпа на Бюрото за надзор на СРС до материални доказателствени средства и по този начин е попречил на работата му, е меко казано лъжа ”. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на взаимно съвещание на парламентарните комисии за надзор над службите за сигурност и по вътрешна сигурност.

То бе намерено за публицисти и проведено, с цел да даде отговор на въпроса има ли всеобщо подслушване и потребление на Специални разследващи средства (СРС).

Шефът на Бюрото Бойко Рашков цитира някои цифри от предходни години, свързани с използването на СРС и акцентира, че е имал проблеми с достъпа до информация. Каза още, че при предишни чувания в Народното събрание не е приказвал за всеобщо подслушване на политици, магистрати и публицисти, а ставало дума за нарушавания на периоди и на правила за искане и одобрение на СРС.

Цацаров сподели, че не е налагал възбрана, а тъкмо противоположното – през 2015 година е издал напътствие да се спомага при инспекции на Бюрото. В него цитирал и закона, че чиновници на Бюрото могат да ревизират всички елементи към процедурите за СРС, само че не и да четат документи всъщност, да вземем за пример – защо са си говорили подслушваните.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР