Да се смирим в името на бъдещето на нацията и

...
Да се смирим в името на бъдещето на нацията и
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Трябва да дадем шанс на правителството на Габровски

Да се смирим в името на бъдещето на нацията и на решаването на проблемите на хората, съобщи водачът на Движение за права и свободи

" Днешното решение е съдбоносно. Намираме се в сериозна точка от историята на страната ни. На фона на война в съседство, тежки рецесии, растяща беднотия би трябвало да си зададем въпроса дали няма да изпуснем шанса да спасим страната си. С цената на някои взаимни отстъпки да създадем вероятни решенията на проблемите. "

Това съобщи водачът на ДПСМустафа Карадайъ в речта си пред Народното събрание по време на дебатите за избор на кабинета „ Габровски ”, оповестиха от пресцентъра на придвижването.

Държавата и възпроизводството на държавността изискват незабавно търсене на единодушие за сформиране на постоянен кабинет, акцентира Карадайъ. И съобщи: „ Това е единственото съображение да погледнем към оферти кабинет като късмет за излизане от политическата рецесия, което е причина за превъзмогване на всички останали рецесии. ”

Обръщаме се към всички национално виновни партии, към систематичните партии, да погледнат отговорно към бъдещето на народа и страната, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

И прикани: „ Да се обединим към най-важните национални цели и да изведем страната от актуалните рецесии. ”.

Нужно е да бъдем смирени в името на по-висшите цели като бъдещето на нацията и страната. Няма нищо по-важно от хората и решаването на техните проблеми, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Ето цялата тирада на Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

Днес е исторически ден за България!

Често сме чували и постоянно сме казвали, че предстоят исторически решения, и те са били такива. Но днешното историческо решение ще бъде съдбоносно. За всички нас, за страната ни, за страната ни и нейното бъдеще!

Основната характерност на днешното историческо време е „ рецесия “. Войната на няколко стотин километра от нас, тежката политическа рецесия, икономическата рецесия, неналичието на План за възобновяване и оперативни стратегии са причина за търсене на решение посредством сформиране на постоянен кабинет. Това изисква отговорно държавническо мислене и държание, в това число и партийни взаимни отстъпки.

Днес можем да изберем постоянно държавно управление, всички да се обединим с общи цели, които да оказват помощ на хората, на всички нас, да преживеем по-лесно зимата и да решаваме рецесиите.

Отговорността пред страната ни задължава да осигурим решение на рецесиите и решение на главните проблеми на хората.

Това обаче се оказва нелека задача за партиите като цяло.

Първият мандат принадлежи на най-голямата политическа мощ. ГЕРБ завоюва най-вече мандати, само че не задоволително, че да може да образува независимо държавно управление. Затова от първия ден всички приказваме за разговор и отговорно държание пред бъдещето на страната. Затова от първия ден на това Народно заседание приказваме за трасиране на нов път за определяне на нормалност в политиката.

Единственият плюс на ГЕРБ е, че не предлага партийно-политически кабинет, а дава опция и независимост на една част от елита на страната да предлага конструкция и състав на кабинет.

Но ГЕРБ не постави задоволително съответни старания, с цел да има необятна поддръжка за това вярно деяние.

Знакът, който даде ГЕРБ с излъчването на претендента за министър-председател, сътвори вярата, че това е допустимо. Надеждата, че в името на държавността ще бъдат загърбени тесните партийни ползи и ще се положат старания за разговор и на база разговор обрисуване на цели и стратегия за ръководство. На базата на разговор да се сътвори такова партньорство, което да подсигурява непоклатимост на държавното управление. Загърбвайки отречения модел на ръководство на ГЕРБ, вдишване към определяне на нормалност в политиката.

ГЕРБ сподели, че не може да надскочи себе си. Показа, че няма запас за търсене и намиране на необятна поддръжка на политики в името на хората, за бъдещето на страната.

Най-лесно е Движение за права и свободи да каже „ Не “ на държавното управление на Габровски при тази липса на разговор и че е с мандата на ГЕРБ. Това значи предварителни избори. Тези предварителни избори биха възпроизвели настоящия модел и сегашната конструкция в Народното събрание, без значение кои съответно са субектите на първо и второ място. Така ние завъртаме рулетката с избори, подлагайки на риск стабилността и сигурността на страната ни. Подлагайки на риск бъдещето на страната ни. Докога?!

Ние от Движение за права и свободи считаме, че нямаме право на това. Партията ни, от основаването си и до момента, постоянно е била виновна пред бъдещето на народ, нация и страна. Съдбата на страната ни изисква и своите взаимни отстъпки. И ние вършим голям компромис. Искаме да дадем късмет рецесиите да бъдат решени, най-належащите проблеми на хората да бъдат решени. Нямаме право на друго държание, когато на стотина километри от границите ни се води война. Когато сме изправени пред тежки рецесии, тъмна и студена зима, растяща беднотия. Трябва да дадем късмет на държавното управление на Габровски да предложи и осъществя тактика за превъзмогване на рецесиите в името на спасяването на страната и държавността.

Днешното решение е съдбоносно.

Намираме се в сериозна точка от историята на страната ни. На фона на война в съседство, тежки рецесии, растяща беднотия би трябвало да си зададем въпроса дали няма да изпуснем шанса да спасим страната си. С цената на някои взаимни отстъпки да създадем вероятни решенията на проблемите.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

Държавата и възпроизводството на държавността изискват незабавно търсене на единодушие за сформиране на постоянен кабинет. Това е единственото съображение да погледнем към оферти кабинет като късмет за излизане от политическата рецесия, което е причина за превъзмогване на всички останали рецесии.

Обръщаме се към всички национално виновни партии, към систематичните партии, да погледнат отговорно към бъдещето на народа и страната.

Да се обединим към най-важните национални цели и да изведем страната от актуалните рецесии. Да се научим да водим разговор, да се научим да водим диспути, да се научим да работим дружно. Нормалността в политиката зависи само и единствено от нас. Нужно е да се очертаят полетата на съдействие и да се понижат полетата на отрицанието. Нужно е да бъдем смирени в името на по-висшите цели като бъдещето на нацията и страната.

Няма нищо по-важно от хората и решаването на техните проблеми. Съдбата на България е в ръцете на всички нас! Пътят е дълъг, тестванията са тежки, само че цената е бъдещето на България!

Да бъдем виновни!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР