Да се сложи край на практиката в „12 без 5“

...
Да се сложи край на практиката в „12 без 5“
Коментари Харесай

Паргов: Да се сложи край на практиката в „12 без 5“

Да се постави завършек на практиката в „ 12 без 5 “ да се оферират решения – кръпки по значими тематики, като градския превоз, които касаят стотици хиляди софиянци. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София и ръководител на групата на социалистите Калоян Паргов във връзка импортирания от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация отчет за усъвършенстване транспортната скица на градския превоз заради въвеждане в употреба на първия сектор от третия лъч на метрото и продължаващата епидемиологична конюнктура. В него са заложени спомагателни 600 000 лв. на година за частния оператор на 16 линии от градския превоз „ МТК гроуп “.

Паргов, от името на групата на Българска социалистическа партия, предложи гласуването да бъде отсрочено, само че ръководещото болшинство отхвърли настояването на социалистите.

„ За мен бе изненадващо, че подобен значим отчет бе импортиран в последния миг и обсъждан едвам два часа и половина. Групата на Българска социалистическа партия, в другите мандати на Столичния общински съвет, поредно е поставяла въпроса за непрекъснато следене и анализиране на транспортната скица на града. Да не бъдат решавани „ на парче “ зародилите въпроси и проблеми, а да се подхожда изцяло и сложно “, безапелационен бе той и добави, че е належащо деликатно да се възнамеряват и преценят сходни отчети на база цялостния размер информация.

„ Искам да припомня, че казусът с „ МТК гроуп “ е проблем, по който се дебатира повече от 10 години. Той касае ръководството на няколко кмета – и на Софиянски, и на Бойко Борисов, и на Йорданка Фандъкова. Става въпрос за решаването на транспортните проблеми, свързани с дефицита на нови транспортни средства, които Столична община дълго време не можеше да си разреши “, уточни Калоян Паргов.

Той изясни, че по време на съвещанието на Комисията по превоз е имало оферти за отсрочване на отчета и неговото детайлно разискване, поради обстоятелството, че работната група, разглеждаща претенциите на „ МТК гроуп “, не е заседавала постоянно.

„ Считам, че беше оправдано да отложим през днешния ден гледането на този отчет. Транспортната комисия, както и работната група под председателството на господин Прошко Прошков, в къси периоди да извършат нужния размер от работа за реализиране на нужния баланс сред публичния интерес и претенциите на частния оператор. И не на последно място - Комисията по превоз, дружно с специалистите към нея, да стартира детайлно и всеобхватно разискване на смяна в транспортната скица на града, с оглед по-добрата оптимизация “, аргументира се ръководителят на Българска социалистическа партия – София.

„ Омръзна ни този Ваш почин „ Дайте да дадем в последния миг “, обърна се Калоян Паргов към ГЕРБ - Ако би трябвало до 1-ви октомври непрекъснато ще заседаваме и работим, тъй че да почистим всички противоречиви въпроси. Това е наше обвързване като общински съветници “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР