Да се сформира някакъв кабинет тип орел, рак и щука“

...
Да се сформира някакъв кабинет тип орел, рак и щука“
Коментари Харесай

Василев: Да се сформира някакъв кабинет тип „орел, рак и щука“ с третия мандат не би било добре за България

Да се образува някакъв кабинет вид „ орел, рак и щука “ с третия мандат, съгласно мен, не би било добре за България. Това сподели в предаването " Политически НЕкоректно " на БНР съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) и някогашен министър на финансите Асен Василев.

" Идеята не е вторият да ръководи, това не е обикновено. Идеята не е и седмият да ръководи, това пък е още по-малко обикновено. Защото, в случай че няма ясна политическа поддръжка на едно държавно управление, тогава ръководят някакви сенчести ползи и не е ясно кои са те ", разяснява Василев.

Той съобщи, че когато си спечелил изборите, би трябвало да представиш управническа визия и да сформираш болшинство, с цел да управляваш. Това е, което ние направихме първия път като ги спечелихме и събрахме партии, които бяха несъбираеми, означи той.

" В момента без ГЕРБ, Движение за права и свободи или " Възраждане " не може да има държавно управление. Вие ми кажете по какъв начин се прави естествена коалиция с тези три партии. Няма по какъв начин да бъде “, сподели още Василев.

Относно това кого биха подкрепили от Политическа партия за третия мандат, той съобщи, че към момента нямат позиция, защото не е ясно коя партия ще го получи. Попитан кои политически обединения не биха подкрепили от " Продължаваме Промяната ", Василев означи, че сигурно не биха подкрепили „ Възраждане “, а за Движение за права и свободи сподели, че там има проблем, наименуван „ Магнитски “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР