Да се сформира кабинет орел, рак и щука“ с третия

...
Да се сформира кабинет орел, рак и щука“ с третия
Коментари Харесай

Асен Василев: ГЕРБ и ДПС не подкрепиха декларацията ни, защото им пречим да крадат

„ Да се образува кабинет „ орел, рак и щука “ с третия мандат не би било добре за България “. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев, някогашен вицепремиер и министър на финансите.

По думите му без ГЕРБ, Движение за права и свободи или „ Възраждане “ не би могло да има държавно управление.

„ Кажете ми по какъв начин се прави естествена коалиция с тези три партии? Няма по какъв начин “, уточни той в ефира на БНР.

Той акцентира, че Политическа партия още няма решение какво да е държанието ѝ във връзка с третия мандат.

„ Освен в случай че не стане знамение, ще има избори при започване на април. Ако стане знамение – забележим стратегия, която движи България напред, прекъсва корупцията и забележим състав, който може да извърши това – ще го подкрепим, само че леко съм песимистичен, че това ще се случи. Или, в случай че се случи, песимистичен съм, че ще го поддържат другите партии “, предвижда съпредседателят на Политическа партия.

На въпрос за какво съгласно него ГЕРБ и Движение за права и свободи не са разпознали в декларацията с цели на Политическа партия опция за държавно управление, Василев отговори по този начин: „ Защото им пречим да крадат “.

„ Идеята не е вторият да ръководи, това не е обикновено. Идеята не е и седмият да ръководи – това би било още по-малко обикновено. Ако няма ясна политическа поддръжка на едно държавно управление, тогава ръководят сенчести ползи и не е ясно кои са те. Правителството „ Петков “ беше добър образец за това по какъв начин би трябвало да се подходи към обединението “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР