Да се създаде застрахователен фонд за компенсации на пропаднали площи

...
Да се създаде застрахователен фонд за компенсации на пропаднали площи
Коментари Харесай

Джиков в Сливен: Ще бъде направено всичко възможно овощарите да бъдат компенсирани

Да се сътвори осигурителен фонд за обезщетения на пропаднали площи оферират от Браншовата камара " Плодове и зеленчуци ". Предложението бе направено по време на среща в Сливен сред заместник-министъра на земеделието Тодор Джиков и овощари от разнообразни краища на страната във връзка провалите върху овощни насаждения от измръзване в края на месец март. Сред присъстващите бяха стопани от Сливенско, Айтос, Карнобат, Стара Загора, Хасково и други

Срокът за подаване на заявки за осъществяване на оглед и оценка на вредите от ниските температури върху овощните насаждения е продължен до 21 април, уточни зам.-министър Джиков.

Той посочи, че към момента не са събрани окончателните данни за пропадналите площи от страната. чевсеощенесасъбраниокончателнитеданнизапропадналитеплощиотстраната…

Тодор Джиков изрази оптимизъм, е земеделците ще бъдат обезщетени уместно за загубите си.
„ Аз също се занимавам със земеделие и съм изцяло наясно, какъв брой е тежко и мъчно за един земеделец да види по какъв начин безусловно за една нощ целият у труд е погубен, само че имам вяра, че служебния кабинет в наше лице и постоянния кабинет, който ще застъпи, ще направи всичко допустимо да компенсира земеделците и действително те да продължат активността си. За страдание, два програмни интервала изтекоха и не е направено нищо по-съвършено в посока обезщетение на земеделските производители действително за изгубените приходи. Тук не приказваме за обезщетение за вложенията, които изгубиха, а се касае за изгубени приходи. Тези хора, идната година ще би трябвало да намерят още веднъж пари, с цел да продължат активността си и да подсигурят средства за своето битие тъй като това е главния източник на приходи на доста от тях “, уточни Джиков.

Пред медиите той посочи способността на служебния кабинет да се оправя с следствията от естествени аномалии и като образец уточни обезщетените за пропадналата им продукция аграрни производители от Поморие след ураганния вятър и бурите и разясни, че следва да бъдат обезщетени и за разрушените им структури. “След това администрирахме по най-бързия метод няколко по тип държавни помощи и то с голям запас по този начин, че имам вяра и съм сигурен- ще се оправим и сега “, добави зам. -министърът.

Чуйте:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР