Да се създаде Национален икономически щаб, който да започне да

...
Да се създаде Национален икономически щаб, който да започне да
Коментари Харесай

Национален икономически щаб ще бори последиците от коронавируса

Да се сътвори Национален стопански щаб, който да стартира да набелязва ограничения против отрицателните последствия за страната от разпространяването на ковид - това предложи министър председателят Бойко Борисов на депутатите в Народното събрание.

Министър-председателят благодари на всички парламентарни групи, че са подкрепили единомислещо предлагането на Министерски съвет за въвеждането на изключително състояние поради болестта, което ще бъде в действие за страната ни до 13 април. Въпреки че поддържа мярката, опозицията от Българска социалистическа партия обърна внимание, че е време страната ни да намерения по какъв начин да преодолее отрицателните стопански последствия от COVID-19.

Предложението на Борисов планува в щаба да влязат излъчени от парламентарните групи специалисти по финансови и стопански въпроси, както и отрасловите министри в кабинета.

„ Г-жо Нинова, ние през днешния ден елементарно можехме да кажем стопанско-икономически ограничения. Не съм го направил, тъй като чаках сходно държание на Народното събрание. Второ – не е почтено към последващо държавно управление, каквото и да е, защото остава относително малко време до идващите парламентарни избори, да се вземат решение, с които болшинството елементарно да похарчи едни пари “, обърна се министър председателят към водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Това не анулира работата на министрите, само че в една по-спокойна и делова конюнктура да знаем с какви пари разполагаме, какъв брой можем да похарчим. Когато актуализираме бюджета, да знаем, тази мазнинка на страната по какъв начин да я разпределим в идващото време “ , съобщи още Борисов пред депутатите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР