Да се създаде дирекция за правата на пациентите към Министерството

...
Да се създаде дирекция за правата на пациентите към Министерството
Коментари Харесай

Създават дирекция за правата на пациентите към здравното министерство |

Да се сътвори дирекция за правата на пациентите към Министерството на здравеопазването обсъдиха министър Стойчо Кацаров и представители на пациентски организации. 

По думите на доктор Кацаров дирекцията ще бъде ангажирана с това да предлага, организира и проучва политиките по повод правата на пациентите. На структурата ще се разчита и за експертна работа по нормативната и поднормативната уредба, касаеща бранш „ Здравеопазване “, съобщиха от здравното ведомство.

От пациентските организации предложиха бъдещата дирекция да се занимава и с медиация при зародили разногласия сред засегнатите страни в бранша. В рамките на срещата акцент беше подложен и върху тематиката за навременната противоположна връзка по постъпили в министерството пациентски сигнали.

На срещата участваха представители на Националната пациентска организация, пациентска организация „ Заедно с теб “, Сдружението за развиване на българското опазване на здравето, Националния алианс на хората с редки заболявания, съдружие „ Ретина България “, Асоциацията на родителите на деца с епилепсия, Българската асоциация за протекция на пациентите, асоциация „ Диабет “, Асоциацията на пациентите с автоимунни болести, съдружие „ Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония “, Асоциацията на пациентите с бъбречни болести. До дни на уеб страницата на Министерството на здравеопазването ще бъде оповестен за публично разискване план на организационен устав на институцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР