Да се създадат Обществени съвети за контрол на изпълнението на

...
Да се създадат Обществени съвети за контрол на изпълнението на
Коментари Харесай

Концепция без аналог за Бургас за създаване на нови високоплатени работни места предлага кандидатът за кмет проф. Радостин Долчинков

Да се основат Обществени препоръки за надзор на осъществяването на планове с европейско и локално финансиране, предлага претендентът за кмет на Политическа партия МИР и гражданско обединяване " Бургазлии "

На Бургас са нужни нови нетрадиционни хрумвания , които ще дадат опция да се развие като водещ град в страната. Те ще се появят, когато върнем да живеят и работят тук млади и образовани хора, които владеят и развиват актуалните осведомителни технологии, енергийноефективната и нисковъглеродната енергетика и да използват тези технологии за развиване на промишлеността и туризма. Това може да се осъществя посредством основаване на нова витална среда, в която има условия за обществена сигурност и водещи са посланията – нематериалност, обучение, промишленост.

В това е безапелационен претендентът за кмет на община Бургас проф. Радостин Долчинков. Той е повдигнат от Политическа партия МИР и Гражданско обединяване „ Бургазлии “ и е образец за същински технократ, специалист и експерт, който е подготвен да поеме отговорност и да работи за развиването на Бургас и превръщането му в най-хубавото място за живот в България. Партия МИР залага на потвърдени персони и неслучайно е платформата, посредством която те да влязат в политиката.

Проф. Долчинков е член на Националния изпълнителен съвет на Политическа партия МИР и основател на бургаското обединяване.
 Да бъде усъвършенстван обсегът на синята зона и основани задоволително бели зони за безплатно паркиране, оферират проф. Долчинков и екипът му
Проф. Долчинков и екипът му са създали визионерска стратегия, в която главен приоритет е дневният ред на обществото. Концепция без аналог за Бургас за основаване на нови високоплатени работни места предлага претендентът за кмет на Бургас. 

„ Трябва да бъдат основани благоприятни условия за нови производства, да се усъвършенства успеваемостта на общинските сдружения, да се създадaт нови такива в сфери и браншове, присъщи за нашия град. Трябва да се употребява местоположението на града за превръщането му във значим интернационален транспортен и туристически център “, четем в предизборната платформа на проф. Радостин Долчинков – претендент за кмет на Бургас.

Развитието на тази нова технократична – бизнес среда в Бургас би трябвало да бъде финансирано както посредством основаване на по-добри условия за частни вложители, по този начин и посредством средства на Общината, акумулирани от лични доходи или добити посредством планове финансирани от Европейски Съюз, счита професорът.



„ При реализирането на вложения с публични средства би трябвало да бъде реализиран надзор на гражданското общество, под друга форма. За задачата би трябвало да бъдат основани Обществени препоръки за надзор на осъществяването на планове с европейско и локално финансиране . Всяко пускане и завършване на плановете, изпълнявани в Общината, би трябвало да бъде реализирано след някаква форма на публично допитване. Трябва да има наложително санкциониране и търсене на отговорност при нерационално разходване на средства и незадоволителна оценка, получена при публичното допитване “, сподели пред Флагман.бг претендентът за кмет на Бургас проф. Долчинков.

Той е безапелационен, че е належащо използването на нови подходи в противопоставяне на престъпността – изключително битовата, с цел да могат жителите на Бургас да бъдат спокойни за своята сигурност, за сигурността на децата и фамилиите си.

„ Трябва да бъде наложено ново отношение на чиновническата администрация към жителите на Бургас . Трябва да се сътвори по-обхватна система от санкции и наказания не за жителите, а за бюрокрацията в общинската администрация. Трябва да се сътвори широкообхватна електронна община, интегрирана с електронното държавно управление – за по-добра съгласуваност с други институции, понижаване на корупцията, бюрокрацията и по-добро обслужване на жителите. Трябва да бъдат понижени локалните налози и такси с най-малко двадесет %. Да бъде усъвършенстван обсегът на синята зона и основани задоволително бели зони за безплатно паркиране . Трябва да се сътвори система за подкрепяне на младежите, които учат, работят и раждат деца в Бургас. Всичко това би трябвало да бъде придружено със доста възстановяване на качеството на опазването на здравето и обществените грижи в Бургас “, сподели проф. Долчинков.

Кандидатът за кмет счита, че за всеки жител на Бургас би трябвало да е обезпечен достъпът до квалифицирани и качествени медицински и обществени услуги и би трябвало да бъдат засилени уговорките на Общината и страната за профилактика на обществено значимите болести – сърдечно-съдови, диабет, психологични болести, онкологични болести, наркомании.

С поддръжката на страната и министерството на опазването на здравето, както и на народните представители от Бургаския район би трябвало да бъде развивани укрепвана Спешната помощ в общината посредством вложения в нов автопарк и насищането на системата с фрагменти, както и е необходимо да бъде построен актуален кръвен център.

Трябва да бъде уголемен размерът и да бъде усъвършенствано качеството на медицинските и обществени услуги посредством вложения в инсталация и квалифицирани фрагменти, с цел да се трансформира Бургас в средище на актуалното опазване на здравето.
 Отборът на Политическа партия МИР и гражданско обединяване " Бургазлии "
За да се построи ново отношение към образованието, науката и духовното развиване, преди всичко е нужна смяна в цялостния модел на образование, образование, професионално насочване и реализация на младежите.

„ Бъдещото развиване и процъфтяване на нашия град е в ръцете на младото потомство. Получаването на качествено, модерно обучение през днешния ден е гаранция за бъдещия персонален и публичен разцвет на бургазлии. За постигането на тази цел Общината може и би трябвало да играе основната роля “, разяснява проф. Долчинков.

Той е безапелационен, че моделът на междинното обучение в Бургас би трябвало да бъде напълно изменен. " Свидетели сме на това по какъв начин от междинното обучение излизат фрагменти, които са неподготвени за действителна работна среда. Разширява се обсегът на учебните заведения, които създават трайно безработни младежи. За да се промени тази наклонност, междинното обучение в Бургас би трябвало да бъде насочено към
потребностите на локалния бизнес. Не би трябвало да се позволява затриването на професионалното образование в междинното обучение, изключително обвързваното със занаятите присъщи за Бургас – лов на риба, рибовъдство, корабостроене, кораборемонт, металообработване, кабелостроене, електромонтаж, туризъм и други ", изясни проф. Долчинков.

„ Трябва да бъде основана цялостна система за поддръжка на учебните действия, свързани с оползотворяване на свободното време на учениците. Всичко това би трябвало да бъде подкрепяно с публични фондове за материално стимулиране на изявени учители и техните даровити възпитаници. Водеща роля при отличаването на тези достижения би трябвало да има бургаският бизнес, който да насочва образованието към облекчаване на личните си потребности “, счита претендентът за кмет на Бургас.

„ Произвеждането на фрагменти, по натурален метод, би трябвало да продължи в бургаските университети. Без грубото администриране на страната, в тази сфера, естествените пазарни правила на бизнеса би трябвало да дефинират потребностите от експерти с висше обучение. В противоположен случай ще продължаваме да произвеждаме добре готови, само че виртуални фрагменти за виртуална действителност, които добре се осъществят в чужбина, само че са непригодни за българската действителност. Заради парадоксите в българското висше обучение сме очевидци по какъв начин висше обучение приключват доста младежи, само че за действителните сфери на промишлеността не доближават фрагменти. Всичко това би трябвало да се промени.  Бургаският бизнес би трябвало да влезе в университетите . Резултат от тази колаборация би трябвало да бъде произвеждане на фрагменти. За да има обществена сигурност, без имиграция за младежите в Бургас, с цел да са те спокойни за своето бъдеще и бъдещето на своите деца “, се споделя в програмата на проф. Долчинков.

„ Част от всичко това е и духовността. Трудно е тя да бъде измерена с каквито и да е било количествени индикатори. Трудно се основава и елементарно се разрушава. Бургас е град с дух, който е бил съграждан десетилетия от нашите предшественици. И ние би трябвало да продължаваме да съграждаме – с цел да предадем тази нематериалност на нашите деца, на младото потомство, което би трябвало да одобри тази нематериалност. В Бургас са се родили и творили доста велики поети, писатели, актьори, архитекти, инженери – хора с креативен дух. Всички те са съграждали храмове на духовността  и ние би трябвало да продължим да съграждаме, а не да разрушаваме храмовете на духовността в нашия град. За да сме техни почтени наследници, за да съхраним духа на Бургас “, безапелационен е проф. Радостин Долчинков, претендент за кмет на Бургас от Политическа партия МИР.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР