Да се съберем на 12.03.2024 г. в 18:30 часа на

...
Да се съберем на 12.03.2024 г. в 18:30 часа на
Коментари Харесай

Жители на „Овча купел“ излизат на протест срещу липсата на контрол върху бежанския център

„ Да се съберем на 12.03.2024 година в 18:30 часа на паркинга на метростанция „ Мизия “

Протест под надпис „ Овча купел – без боязън и принуждение “ сплотява настояванията на жителите от региона, които години наред чакат районният кмет от „ Демократична България “ да извърши предизборните си обещания и да упражни надзор върху прииждащите в бежанския център чужденци.

Ангел Стефанов завоюва втория си кметски мандат с обещания да бъде в непрекъсната съгласуваност с Министерство на вътрешните работи и Държавна организация за бежанците (ДАБ). Въпреки че директният му конкурент за кмет Борислав Тодоров неведнъж го прикани да извърши уговорката си към хората, незабавно след изборите кметът на Иво Мирчев още веднъж се скри. Нещо повече - към този момент трети ден след безредиците с бежанци в Овча купел районният кмет не заема каквато и да било позиция. Хора от квартала споделят, че бежанците от години основават спорове, нападайки млади дами и студенти от Нов български университет. Но реакция от виновните институции няма!

Гражданите излизат на митинг със следните претенции:

1.Спазване на оповестения от кмета Ангел Стефанов и ДАБ пропускателен режим и вечерен час на центъра;

2.Постоянно, а не „ засилено “ полицейско наличие към центъра за бежанци;

3.Изграждане на цялостна система за видео наблюдаване в регион „ Овча купел “;

4.Започване на работа по изместване на центъра за бежанци от района;

Очаква се през идната седмица в Столичния общински съвет да бъде свикано изключително съвещание на тематика „ Сигурност “ след настояването на зам.-председателя на СОС Георги Георгиев и ръководителя на отрасловата комисия Ваня Тагарева от ГЕРБ-СДС, които реагираха неотложно на безредиците в регион „ Овча купел “ и в центъра на София. Очакваме реакцията и на кмета на София Васил Терзиев, който не е оповестил каквато и да било позиция за протичащото се.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР