Да се родиш в ромско семейство, което те оставя в

...
Да се родиш в ромско семейство, което те оставя в
Коментари Харесай

Осиновена в САЩ жена от ромски произход намери родителите си във Видинско и пое грижата за тях

Да се родиш в ромско семейство, което те оставя в подслон, тъй като няма опция да се грижи за теб. Да бъдеш осиновен от американци и да имаш шанса един ден да изградиш живот в лукс - приказна къща, влиятелно обучение, ослепителна осанка, две деца и сполучлив брачен партньор. А по-късно, на 27-годишна възраст, да откриеш биологичните си родители във видинско село. Това е същинската история на Биляна Грейвс Бартлет. За нея заяви организацията ни предходната година.  
След дълго търсене, знаейки само името на дома, в който е изоставена като дребна, тя открива имената на биологичните си родители. През 2022 година пътува 28 часа дружно със своя брачен партньор и осиновителката си, чиято цялостна поддръжка получава. Така се среща за първи път с родните си майка и татко във Видин. Прекарва дни наред в дома им. Преживява културен потрес, както самата тя го дефинира. Водят я до болничното заведение, в която се появява на бял свят. Отиват и до приюта, в който са я оставили на 2-годишна възраст.
Въпреки всичко Биляна приема с обич хората, дали живот. Нарича ги " мамо " и " тате " от първия момент. А след тази толкоз чакана намира се разделя с тях с най-топли усеща. " Нямам самообладание да се върна скоро, с цел да ви видя още веднъж! Вие към този момент значите целия свят за мен ", написа още тогава в своя профил в обществената платформа " ТикТок ". И в случай че в миналото сте попадали на трогателната история на Биляна и сте се питали какво ли ще се случи по-нататък, развоят на събитията е тъкмо какъвто младата жена си пожелава.
През лятото на 2023 година идва още веднъж с мъжа си Блейк, а този път ги съпровожда и синът им Ели Майкъл, пристигнал да се запознае с биологичните си баба и дядо. Малкото им момиченце - Емелия Лин, остава в Америка при осиновителите на майка си. Биляна и фамилията вземат решение да прекарат лятната си почивка тук, отсядат още веднъж в къщата на родителите. Ромското семейство ги посреща прочувствено, а щастливата баба прегръща сърдечно своя внук. Той също се радва да я види.
" Моята майка " - по този начин Биляна назовава биологичната си родителка, до момента в който двете готвят вечеря в дребната, скромна кухня в селската къща. Сутрин американското момиче сервира за всички обичайната закуска - яйца с бекон, с цел да могат родителите да се допрян най-малко малко до нейния метод на живот в Съединени американски щати. Междувременно мъжът документира тези сантиментални моменти. По време на цялата си лятна почивка фамилията, Биляна прави неща, присъщи на хора, които в никакъв случай не са се разделяли. Загрижени българи разясняват като я предизвестяват да внимава, с цел да не бъде употребена за финансова полза от родителите си, уточнявайки, че тя не познава привичките на ромския етнос и е наивна. Жената резервира положителния звук при всеки сходен коментар и дава отговор: " Дори да ми изискат пари, не значи, че съм направила неточност да ги познавам. Други питат Биляна дали е осведомена с етноса и това, че в действителност не са българи. Не се наскърбява. Горда е, че е ромка. Отвръща, че можеш да бъдеш по едно и също време ром и български жител. И едното не изключва другото. " Мисля, че тази просвета е необикновено красива ", добавя тя.
Въпреки всичко тези, които се радват на историята, са доста повече. Сред положителните пожелания се срещат и хора, които я молят за помощ. Такъв е казусът на човек, който е оставен за осиновяване в същия дом във Видин. Иска да откри своите същински родители, както е съумяла да го направи тя, и я моли за подпомагане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР