Да се рекламираш по време на финала на световното първенство

...
Да се рекламираш по време на финала на световното първенство
Коментари Харесай

Как "Найки" спечели дуела с "Адидас" на световното по футбол

Да се рекламираш по време на финала на международното състезание по футбол, когато милиони гледат, е отлична опция. Но по-добре е, в случай че логото ти е на екипите на футболистите, които честват със международната купа.

С края на международното състезание в Русия за водещите компании за спортни артикули " Адидас ", която е дълготраен спонсор на ФИФА с многомилионен контракт, и " Найки " е време за равносметка. Американската наподобява като победител в разногласието за превъзходство (поне в кратковременен план) след мощното показване на тимовете, които спонсорира.

Финалът сред Франция и Хърватия донесе триумфа на " Найки ", защото компанията доставя оборудването и на двата отбора.

За повторно след 2002 година международната купа завоюва тим, спонсориран от " Найки ". Франция прекъсна серията от три следващи трофея за немските " Адидас " (2010 и 2014 г.) и " Пума " (2006 г.). Сега американската компания чака обилни средства от продажби на фланелки и продукти.

" Благодарение на положителното показване на нашите тимове, продажбата на фланелки върви феноменално. Някои от тях са съвсем разпродадени ", сподели шефът на " Найки " във Европа Берт Хойт.

" Адидас " стартира шампионата с очакване за стеснен приток от средства поради стопанската система в Русия, която е в застой. Това съмнение евентуално щеше бързо да бъде забравено, в случай че за трети следващ път международният първенец беше клиент на компанията.
@Nike undoubfully reign over @FIFAWorldCup#Russia2018.
They got both teams playing the #Final and put aside rivals such as @adidas and @PUMA#football#branding#marketing#communication#engagement@[email protected]/73DWQBFtO0
— Renzo Revello (@RenzoRevello) 12 July 2018

Преди старта на международното " Адидас " теоретично имаше по-голям късмет за успех с 12 тима със спонсорски контракти за екипировка при 10 за " Найки ".

Германската компания разчиташе доста на международните първенци от 2010 и 2014 година Испания и Германия, както и на Аржентина. Никой от тях обаче не съумя да стигне по-напред от четвъртфиналите.

Белгия беше единствената вяра на " Адидас " в полуфиналите, като другите три тима измежду първите четири - Франция, Хърватия и Англия, са обвързани с съперника " Найки ".

" Колкото по-успешни са нашите звезди и тимове на международното състезание, толкоз повече младежи ще им подражават и да се надяваме, че ще купуват наши артикули в подмяна ", сподели още Хойт.

Развитието на " Найки "

Концепцията на " Найки " е съсредоточена най-вече върху производството на спортни маратонки и артикули за фитнес, бегачи и хора с увлечение към здравословния метод на живот. Американската компания обаче заема все по-значима роля във футболния пазар, където парите приходите са най-големи.

 Как
© Reuters

За последната финансова година " Найки " е отчела продажби на стойност близо 31 милиарда $, което е с 10 милиарда повече от " Адидас ". Близо 1.9 милиарда $ от приходите на американската компания са от футболни артикули.

И двете компании вложиха към 12% от приходите си за маркетинг, като централно място в проектите им зае международното състезание. В добавка към телевизионните реклами " Адидас " даже построи собствен новинарски център в Русия.

В световен проект обаче немската компания има преобладаващо наличие на пазара. " Адидас " остана правилен спонсор на ФИФА за международните финали и ще доставя шампионата с топки най-малко до 2030 година Партньорството сред двете страни стартира още през 1970 година

Наскоро компанията продължи и контракта си с Шампионската лига.

Фотогалерия: Историята на топките на международните шампионати >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (473)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР