Да се разрешат ли гей браковете в България. Темата стана

...
Да се разрешат ли гей браковете в България. Темата стана
Коментари Харесай

Да разрешат ли еднополовите бракове в България

Да се разрешат ли гей браковете в България. Темата стана настояща откакто при започване на януари съдът отхвърли тъжба на две българки за признание на брака им и беше подета от я министъра на защитата Красимир Каракачанов, който предложи да се направи референдум по въпроса.

Българка се бори да узакони брака си с жена (ВИДЕО)

Плевнелиев: Истанбулската спогодба е за тъждество, а не за фиктивен трети пол

Каракачанов предложи референдум за гей браковете

В 26 страни по светa гей-браковете са приети от закона, оповестява NOVA. На първо място е Холандия, където хомосексуалните връзки, въпреки и без брак, са били признати още през 1811 година Легално обаче те са позволени от 2001 година насам. В Германия пък узакониха еднополовите бракове през юли предходната година. Там българин беше измежду първите, който се врекоха във честност на своя сътрудник. Еднополовите бракове са позволени и във Англия, Швеция, Финдандия, Норвегия, Дания, Франция, Белгия, Люксембург, Исландия, Португалия, Испания, Ирландия и Малта.

Европейските страни, които признават законното общуване сред хомосексуални сътрудници без брак са - Словения, Чехия, Естония, Италия, Хърватия, Швейцария, Гърция, Унгария и Кипър.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация разяснява в „ Събуди се”, че тематиката е импортирана в България извън благодарение на неправителствени организации.

„ Ако наблюдавате работата на европейския парламент и институции, ще видите, че те интензивно се занимават от години с тази тематика и прахосват хиляди часове време”, счита Контрера.

„ Човешките права са „ мейнстрим” в Европа от много години”, счита българският политик, който имаше смелостта обществено да разгласи, че е хомосексуален и то преди да влезе в политическа акция – Виктор Лилов. Той уточни, че хомосексуалността е закононарушение в страни в Средна Азия и Африка.

„ Естествено, че в един миг гей-браковете би трябвало да бъдат позволени, тъй като става въпрос за равни права. Българската Конституция споделя, че всички жители на тази страна са равни по достолепие и по права. И както имаме идентични отговорности, по този начин би трябвало да имаме и идентични права”, счита Лилов.

По думите му моментът за приемане на еднополовите бракове ще е, когато обществото и политиците осъзнаят, че става въпрос за равни права и това е „ цивилизационен избор”.

„ Прави се подстрекателство, че в случай че ние не приемем гей-браковете сме от третия свят, което не е вярно”, счита Контрера. „ Според него хомосексуалността се употребява като ход към политиката”.

Той съобщи, че в Европа с изключение на за еднополовите бракове се дебатира и за педофилия и инцест. Това докара до остра реакция от Лилов, който запита Контрера: „ Вие естествен ли сте? Вашият министър на защитата, вместо да се занимава с защитата, разгласи война на джендърите. Той естествен ли е?”

„ Има голямо недоумение какво е хомосексуален човек. Това не е педофил, не е човек, който се сношава със сестра си. Това са напълно естествени хора, които са под 10% от популацията и имат друга от известната полова ориентация”, уточни Лилов.

„ Аз мисля, че разумната позиция е да се организира народен референдум. Това, че на Валери Симеонов не му харесва е неговата позиция, само че светът не се върти към него”, съобщи Контрера. „ Няма равенство сред демократично общество и гей-браковете”, счита политикът от Вътрешна македонска революционна организация.

Лилов отвърна, че в случай че има опция би сключил брак с колегата си и би осиновил дете.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР