Да се пуши ли в заведенията: Ауспухът срещу цигарите Еньо

...
Да се пуши ли в заведенията: Ауспухът срещу цигарите Еньо
Коментари Харесай

Ресторантьорът: Най-добре е да се върне старият закон

Да се пуши ли в заведенията: Ауспухът против цигарите

Еньо Енев е ръководител на Сдружение на ресторантьори и хотелиери „ Тракия “ в Пловдив. Самият той не пуши, само че счита, че остарелият закон, съгласно който в заведенията имаше обособени пространства за пушачи и непушачи, е бил най-рационален. Ето какво съобщи ресторантьорът:

" Човек самичък си взема решение дали да пуши, или не. След като се продават свободно цигари, значи доста хора ги купуват и те са решили, че това не им пречи. Ако държавното управление желае да реши съществено казуса с тютюнопушенето, може напряко да го забрани, както и да не се разрешава търговията с цигари.

Лично моето мнение е, че най-добре за всички беше остарелият закон за пушенето в заведенията за публично хранене. Според неговите условия в тях имаше обособени пространства за пушачи и непушачи. Много сътрудници направиха съществени вложения в модерни вентилационни системи, с цел да отговорят на условията, само че с въвеждането на цялостната възбрана за пушене претърпяха съществени загуби.

Самият аз съм непушач и се стремя да навестявам заведения без тютюнев пушек. Смятам, че в заведенията, където се сервира храна, не би трябвало да се пуши. В нощните клубове и нощните заведения да вземем за пример може да се позволи да се пуши. То и в този момент там никой не съблюдава възбраната без тютюнев пушек. Така е в много страни в Европа, да вземем за пример Германия, Австрия и Италия.

Давам ви и различен образец. Когато седна навън в заведение в центъра на Пловдив, вятърът постоянно отнася тютюневия пушек от прилежащата маса към мен и други непушачи, само че нищо не можем да кажем и поносим. Затова моето мнение е, че най-добре е да се върне остарелият закон. По-интересна обаче ще бъде друга самодейност на Валери Симеонов - за шума в заведенията. Ако тя се приложи, ще настанат огромни катаклизми. Но тази тематика занапред ще се разисква. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР