Да се проведе референдум за присъединяване на Волжка България към

...
Да се проведе референдум за присъединяване на Волжка България към
Коментари Харесай

По примера на Путин - Чехия анексира Калининград?

Да се организира референдум за присъединение на Волжка България към България! Да се организира референдум за присъединение на Калининград към Чехия! Тези - значително сатирични - апели към този момент от седмици събират десетки хиляди лайкове в обществените мрежи.

Псевдореферендумите, които съветският президент Путин организира в окупираните украински територии, с цел да ги причисли към Руската федерация, провокираха освен необятно политическо отвращение по целия свят, само че и вълна от насмешки против лъжите и архаичните възгледи на господаря на Кремъл. Със средствата на шаржа и сатирата интернет-зевзеци както в Чехия, по този начин и в България показват поддръжката си за Украйна в битката ѝ против агресора. В българските обществени мрежи към този момент циркулират карти на Волжка България с апел да се гласоподава на референдум за присъединение към България, редица консуматори реагират с възгласи като " Искаме си Волжка България! " или с " меродавни " допитвания, където над 90 % от интервюираните към този момент се афишират за присъединението.

102 % са " за " присъединение на Калининград към Чехия

Колкото до Калининград и Чехия, твърди се, че всичко тръгнало от пост в обществените мрежи, съгласно който Чехия е окупирала и си е възвърнала тази своя изконна територия. Появиха се и " бюлетини " за онлайн гласоподаване в референдума, които оферират два вероятни отговора: " да " и " несъмнено ". Според консуматори в Тиутър, референдумът е завършил с великански триумф: сред 97 и 102 % от гласувалите са се оповестили за присъединение към Чехия.

Градът, който до момента се споделяше Калининград, отсега нататък щял да е Краловец - на чешки името идва от " крал ", сходно на остарялото немско име Кьонигсберг. През 1283-а година градът е бил кръстен точно на бохемския крал Пшемисъл Отокар Втори, който оказал помощ на един немски медал да превземе тези територии. След Втората международна война градът, който се намира на границата сред Полша и Литва, е завзет от Съюз на съветските социалистически републики и разгласен за руска територия, а през днешния ден е съветски ексклав на Балтийско море, сред две страни от НАТО.

" Бирен поток 1 " ще свързва Краловец с родината майка

С " присъединението " на Калининград Чехия към този момент ще има изход на Балтийско море, което дава спомагателен шир за развихряне на сатиричните мечти в интернет. Появиха се колажи (мемета) на чешки самолетоносач, кръстен на известния естраден артист Карел Гот и чешка подводница на името на естрадната певица Хелена Вондрачкова. И тъй като в Чехия няма по какъв начин да се мине без бира: Краловец щял да бъде обвързван с страната майка и с един пивопровод, наименуван " Бирен поток 1 ".

В обществените към този момент мрежи се роят лозунги като " Краловец е Чехия! " и " Да възвърнем величието на Краловец! ". Шегата стигна даже до синоптичните прогнози: една чешка телевизия към този момент включи Калининград към територията на Чешката република. В подигравките към Путин поради псевдореферендумите внимателно се включват даже политици. Така да вземем за пример словашката президентка Зузана Чапутова писа в мрежите: " Може да помисля за публично посещаване. Но може и да не помисля ". И към този момент със сериозен звук добави: " Браво на нашите чешки другари, които демаскират глупостта на съветските псевдореферендуми в Украйна ". А чешкият народен представител в Европейския парламент Томаш Здеховски разгласява в Туитър няколко поста, с които поддържа сатиричната акция.

Междувременно интернет петицията за присъединение на Калининград към Чехия на смешка, на подбив събра 14 000 подписи, част от които идват от самия Калининград.

Автор: Александър Андреев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР