Да се проведе референдум тази пролет срещу бъдещо строителство в

...
Да се проведе референдум тази пролет срещу бъдещо строителство в
Коментари Харесай

В Гърмен искат дата за референдум срещу ромското гето

Да се организира референдум тази пролет против бъдещо строителство в ромския квартал на гърменското село Марчево, изиска Инициативният комитет, на който ръководител е кметът Розен Марчев.

Хората са срещу да се позволява повдигането на нови къщи от размирната ромска махала, в която бяха блъснати няколко домове, само че множеството противозаконни постройки останаха, макар че има издадени заповеди на ДНСК за унищожаване. Акция „ Багер “ бе възпряна след намесата на интернационалните правозащитни организации, съгласно които би трябвало първо да се обезпечат жилища на ромите. Но такива община Гърмен няма.

В същото време обаче общинския съвет позволи да се застроява гетото със законни къщи и това още веднъж разбуни пристрастеностите. Местните поданици не са съгласни да се уголемява махалата и желаеха референдум.

Съветниците го отхвърлиха, само че въпросът влезе в съда. Решението бе в интерес на инициативния комитет и по този начин в този момент хората чакат регионалния шеф да насрочи дата за бъдещия референдум.

Въпросът към локалните поданици е дефиниран по следния метод:

Съгласни ли сте Общинска администрация-Гърмен да не позволява разработване, приемане и използване на ПУП-ПРЗ на поземлени парцели, находящи се в масиви 46 и 47 в местността Падарката, според картата за възобновена благосъстоятелност на землището на село Марчево, община Гърмен, с предопределение за жилищно строителство?

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР