Да се променя българската идентичност на вече починали хора, както

...
Да се променя българската идентичност на вече починали хора, както
Коментари Харесай

Прекръстването на умрели в Северна Македония е светотатство

Да се трансформира българската еднаквост на към този момент умряли хора, както се прави в районен съд Македония, е безусловно осквернение и осквернение. Това съобщи в изявление за БГНЕС юристът Любомир Талев, който е директен потомък на огромния деятел на Българското Възраждане в Македония Кузман Шапкарев и непосредствен роднина на писателя Димитър Талев.

„ Категорично не е вярно да се трансформира българската еднаквост на към този момент умряли хора от Македония. Последните думи на моя прапрадядо Кузман Шапкарев, който планува какви времена ще настъпят, са били: „ Мили мои, пазете българщината в Македония! “. Малко по-рано декларира: „ Ние, македонските славяни българи сме и такива желаем да си останем. Чужди кумове да ни прекръщават не желаеме. Да се прекръщават умрели е безусловно осквернение и осквернение “, акцентира Любомир Талев.

Той прави оценка като едно положително начало включването на българите в Конституцията на РСМ. „ Но това е единствено началото. Всички знаем, че тоталитарните страни са имали доста демократични Конституции и са прокламирали отбрана на човешките полезности. Но в случай че тези полезности не се отстояват във всекидневната процедура, няма да сме постигнали нищо “, предизвести Талев.

За него е безусловно наложително да се престане с езика на омразата против България и всичко българско, който се насажда на децата в РСМ от най-ранна детска възраст с просветителната система, където българите са наречени фашисти и фашистки окупатори. „ Трябва да се стартира от там и по-късно да се премине към изкореняването на всички тези систематични прояви на принуждение по отношение на българите със непокътнато съзнание, които явно се поддържат и неглижират от управляващите в Скопие. Трябва да се обезпечат и изкоренят проведените на държавно равнище похищения против българщината “, добави юристът, имайки поради унищожаването на българските културни монументи.

„ Едва тогава ще можем да кажем, че красивите думи, които ще бъдат записани в преамбюла на македонската Конституция, са се трансформирали в каузи “, добави Любомир Талев. Според него ключът за разрешаване на противоречивите въпроси сред София и Скопие е „ нашите братя в районен съд Македония да осъзнаят, че тези типично по български хитрувания на дребно няма да минат “.

„ Имаме контракт за добросъседство, който е подписан през август 2017 година Той би трябвало да се извършва откровено и добросъвестно. Не желаеме невъзможни неща. Не караме тези, на които с машинация и мощ им е наложена македонската еднаквост след 1944 година, да се отхвърлят от нея, в случай че те откровено се усещат такива “, уточни Любомир Талев. „ Това, което желаеме е да не градят идентичността си върху кражбата на българското историческа завещание и да не преследват тези, за мое благополучие, от ден на ден македонски българи, които намерено през последните години показват своето българско непокътнато национално схващане “, акцентира наследникът на огромните български възрожденски родове от Македония Шапкареви и Талеви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР