Да се присмиват на тялото ви се случва навсякъде и

...
Да се присмиват на тялото ви се случва навсякъде и
Коментари Харесай

Известен доктор предупреди: Обсъждайки тялото ви всъщност си играят с вашето здраве

Да се присмиват на тялото ви се случва на всички места и във разнообразни форми - от време на време човек разяснява вашия Instagram или Фейсбук и ви наскърбява, че сте дебели, някой угрижен благодетел ви дава ум или даже лекаря прави коментар по отношение на тежестта ви, тъй като просто в действителност е обезпокоен за вашето здраве, написа beu.bg.

И това е забавно: Дения Пенчева: Препоръчвам на дамите запарка от бял равнец

Но както и да го въртите, порицаването на телесните форми може да повлияе и на умственото, и физическото здраве на човек, изключително в случай че е от медицински експерт. Прегледа на последните изследвания, показани на 125-тата годишна спогодба на Световната психическа асоциация, удостоверява, че в здравната общественост фактически съществува разискване и порицаване на мазнините и това е физически и умствено нездравословно за пациентите.

Д-р Джоан Хирслър, доктор и професор по логика на психиката споделя: " Неуважително отношение и здравното порицаване на мазнините, в опит да се стимулират хората да трансформират държанието си, е стресиращо и може да накара пациентите да отсрочват търсенето на опазване на здравето или заобикалят да взаимоотношение с лекари ".

Както означават откривателите в обобщение, хоратас по-чувствителен темперамент страдат повече от дискриминация, като сексизъм, възраст, расизъм, класизъм и трансфобия.

Препоръчването на друга терапия за пациенти с еднообразно положение, въз основа на тежестта им е неетично и е форма на корист ", добави доктор Хирслър. " Изследванията демонстрират, че лекарите поучават неведнъж понижаване на тежестта при пациенти с мазнини, до момента в който предлагат компютърна томография, кръвни проби, или физиотерапия за други пациенти със междинна телесна маса. "

" Пациентите могат да усетят косвени настройки у лекарите като микроагресия - да вземем за пример, явно отвращение да се допрян до цялостен пациент или люлеене на глава, трепкане или " тцъкане”, когато означават тежестта на пациента в таблицата, споделя доктор Хирслър.

В последна сметка, откривателите предлагат по-добро образование за доставчиците на здравни услуги, когато става дума за упълномощени лица, които приказват с пациенти.

Заключението е, че дискриминирането във връзка с тежестта е проблем, надълбоко затвърден, с цел да проникне даже в професионалните настроения, където би трябвало да разчитаме на лекарите да приоритизират нашето здраве, вместо да бъдат предубедени заради наднорменото тегло на пациентите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР