Да се преустановят присъствените учебни занятия в Софийския университет "Св.

...
Да се преустановят присъствените учебни занятия в Софийския университет "Св.
Коментари Харесай

Преустановяват присъствените учебни занятия от 9 до 15 март в СУ

Да се преустановят присъствените образователни занятия в Софийския университет "Св. Климент Охридски " от 9 до 15 март, като се изключи към този момент плануваните държавни изпити, отбрани на дипломни работи и обществени отбрани на дисертации, в случаите, когато е невероятно да бъдат отсрочени.

Това се споделя в заповед на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, която е за ограничението на заплахата от разпространяване на ковид. Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването им и след правенето на нов График на образователния развой. Дотогава предлагам поддържане на просветителния развой - неприсъствено посредством отдалечени средства, и с образование в платформата Мудъл, се споделя в заповедта на ректора на СУ. В нея се осведоми, че ще се преустановят всички всеобщи мероприятия, които се провеждат в Софийския университет, в това число конференции, полемики, обществени лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, катедрени и факултетни препоръки, и събрания. Неотложните решения на катедрените и факултетните препоръки ще се гласоподават електронно.

Вижте какви ограничения взима страната за справяне с ковид

"Препоръчвам отлагането на плануваните мероприятия за период не по-ранен от края на април. Събитията, които не могат да бъдат отсрочени или е невероятно да не бъдат извършени, се организират след документално координиране с ректорското управление ", осведоми проф. Герджиков. Той прецизира, че ще продължи онлайн приемането на заявки за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия. Кандидатстудентската акция продължава по оповестения график, в случай че епидемиологичната обстановка и рекомендациите на Националния действен щаб не наложат друго.

Ректорът на СУ предлага оптимално ограничение на всички командировки и пътувания на университетския състав, на чиновниците от администрацията и на студентите в чужбина, с изключение на по изключение в случаите, в които не могат да бъдат отсрочени или анулирани. Проф. Анастас Герджиков предлага 14-дневен карантинен интервал на всички завръщащи се от чужбина членове на университетския състав, чиновници от администрацията и студенти, както и на задграничните преподаватели, откриватели и студенти, идващи от чужбина.

Кирил Ананиев издаде заповеди по отношение на записаните случаи на COVID-19 у нас

Секторът "Снабдяване " да обезпечи материали за стерилизация и хигиенични материали, които да бъдат сложени на подобаващи места. Отговорниците за хигиенизирането да провеждат дезинфекциране на подовете и повърхностите в постройките на Софийския университет, се споделя в заповедта на проф. Герджиков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР