Да се премахнат надписите, забраняващи достъпа на родителите до училищните

...
Да се премахнат надписите, забраняващи достъпа на родителите до училищните
Коментари Харесай

Родители вече са добре дошли в училищата - махат табели за забрана на достъпа им

Да се отстранен надписите, забраняващи достъпа на родителите до учебните здания. Това напътствие към Регионалните ръководства на образованието даде министърът на образованието и науката в оставка Галин Цоков, представен от Българска телеграфна агенция.надписи

Практиката за слагане на такива табели не е всеобща в просветителните институции у нас, макар че към момента има учебни заведения в страната, които имат  забранителни знаци за достъпа на родители на входовете на постройките.

„ Това е процедура, която неотложно би трябвало да бъде прекъсната, тъй като дава неправилен сигнал към обществото “, споделя министър Цоков.

Той акцентира обаче, че за МОН преди всичко е грижата за сигурността на децата и всеки шеф би трябвало да основава нужната организация, тъй че да не се нарушава просветителният развой.

Така напътствията на министъра в оставка не разрешават свободен достъп на всички до просветителните институции, а включване на родителите в просветителния развой.

Родителите имат право освен от време на време и навреме да получават информация за триумфа и развиването на децата си в учебно заведение, само че и да се срещат с управлението на просветителната институция и с педагогическите експерти, припомня министър Цоков.

„ Зная, че това се случва в болшинството от българските учебни заведения и е парадоксално, че даже на някои такива места не престават да стоят враждебни табели към родителите на входовете им. В множеството случаи това са ограничаващи разпореждания, останали от години, и е време изрично да преустановим тези практики ", споделя още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР