Да се премахнат митата за внос на метали от страни

...
Да се премахнат митата за внос на метали от страни
Коментари Харесай

Колапс в търговията с метали заради войната в Украйна

Да се отстранен митата за импорт на метали от страни отвън Европейския съюз, с цел да се стабилизират затруднените доставки - за това упорстват от съдружие „ Бизнесът за Пловдив ". Заради нарасналите цени на металите и неналичието им на пазара, към този момент се следи внезапно увеличение и в цените в строителството.

Затварянето на Черно море за доставки и глобите на Европейския съюз против Русия основават дефицит на пазара и директни загуби за българските компании.

" В момента, примерно, пристанищата и Николаев и Одеса и Черноморски не работят. Там има десетки задържани кораби. Това са колосални загуби за сътрудниците и за целия отрасъл. Десетки милиони $, да не кажа стотици. Просто сега сме в окото на съвършената стихия, по този начин да се каже, за една седмица цените са пораснали 60 до 100 % ", съобщи Кирил Василев, притежател на компания за произвеждане и търговия с метали.
Търсенето на строително желязо, ламарина и железни профили не може да се задоволи, тъй като заводите в Украйна и Русия са главен снабдител за страната. А в страните от Евросъюза няма задоволително наличност:

Решението за сектора е неотложно повдигане на квотите за търговия с метали от Турция, с цел да се избегне и 25 процентното мито след изчерпването на квотите. В противоположен случай цените на строителството у нас ще продължат придвижването си нагоре.

Увеличението на цените на ламарината при европейските снабдители от 900 евро на звук преди рецесията до 1800 и на суровата стомана от 740 до 1230 евро, е единствено началото на рецесията, предвиждат търговците на метали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР