Да се предостави обстойна и достоверна информация за ваксините срещу

...
Да се предостави обстойна и достоверна информация за ваксините срещу
Коментари Харесай

Ваксинационният обхват в социалните домове е нисък

Да се даде обстойна и достоверна информация за имунизациите против Covid-19 на личния състав и настанените в обществени домове. За това упорства министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в писмо до заместник-председателя по икономическите и обществени политики и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев, както и до шефовете на районните здравни инспекции.

Към 14 юни 2021 година едвам 7381 лица от личния състав на обществените домове са имунизирани против Covid-19, от които 3 422 са с сложена втора доза. От настанените в домовете 10 086 са имунизираните, като 4 632 са със приключен имунизационен цикъл. Същевременно продължава регистрирането на епидемиологични гърмежи от Covid-19 в тези места, а извършените епидемиологични изследвания демонстрират, че инфекцията се внася най-често от неимунизиран личен състав. Затова е извънредно значимо да бъде предоставена достоверна информация за значимостта на болестта и опциите за профилактика посредством имунизация, показва здравният министър.

С оглед на зачестилите случаи на инфектирани в обществени домове, е належащо районните здравни инспекции да правят ориентиран надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения в обществените домове, както и инструктаж за неотложно информиране при поява на клинични недоволства и държание при доказан случай на Covid-19, акцентира още здравният министър.

 Полезна ли ви беше тази публикация?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР