Да се прави разлика между грамотност, дигитална грамотност и функционална

...
Да се прави разлика между грамотност, дигитална грамотност и функционална
Коментари Харесай

Росица Кирова, ГЕРБ: Родителите ни са чели Пушкин и Гьоте, но не са дигитално грамотни

Да се прави разлика сред просветеност, цифрова просветеност и функционална просветеност прикани от трибуната на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ.

“Всички ние имаме родители и баби, които са чели и Пушкин, и Толстой, и Гьоте, и Шекспир, само че не са цифрово грамотни и не си цъкат на телефоните по през целия ден. Основният мотив е да дадем право на всички да упражнят правото си на глас. Ограничава се правото на избор - дали поради боязън да застанат пред машините, дали поради увреждане ”, съобщи изрично депутатката от Северозападна България. 

Да се ускори контрола на проблемите, поради които има подозрения във вота. Кирова уточни, че дебатът към връщането на хартиената бюлетина се е отклонил от главното - да се върне правото на всеки да гласоподава и сега се твърди, че те ще усилят гласовете за една или друга партия, съобщи Фрог. 

“Предлагам да не обиждате цяло едно потомство - това на нашите деца, като ги изкарвате необразовани. Те имат международни първенци по математика, одобряват ги в най-престижните университети, а вие от най-високата естрада ги изкарвате неграмотници ”, скара се Димитър Найденов от Демократична България.

“Когато се изнасят погрешни изказвания, апелирам да прекъсвате народните представители. Ако методът на гласоподаване няма значение, щяхме да си изберем прескок на кобила за гласоподаване - който може, да гласоподава, който не може, да не гласоподава. Не реферирах цяло едно потомство, а тези, които считат, че цифровата просветеност е равна на грамотността напълно ”, ядоса се Кирова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР