Да се прави правителство с третия мандат щеше да бъде

...
Да се прави правителство с третия мандат щеше да бъде
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Кабинет с третия мандат щеше да е удар по БСП

Да се прави държавно управление с третия мандат щеше да бъде политическа неначетеност, сподели в изявление за БНР политологът, създател на. По думите му всички, които са желали това да се случи, в действителност са желали да употребяват Българска социалистическа партия за решение на лични проблеми или са били „ заалчнели за някаква форма на власт или на политическо време, което да употребяват “.
За наслада не се стигна до този сюжет, който щеше да е удар по Българска социалистическа партия, разяснява Калоян Методиев. Той добави, че Българска социалистическа партия „ стоят само постоянни сега във връзка с ГЕРБ като политика “ на фона на крясъците в Народното събрание, на безредното приемане на законодателство и на „ безобразния Изборен кодекс, гласуван по нощите “.
В служебния кабинет на президента Радев ще се търси контрастност по отношение на предходния, счита Методиев. Според него предходният длъжностен кабинет е бил неуспех. Той се надява актуалният да е по-различен, по-конструктивен и по-балансиран.
„ Защото в случай че го подкара към чист реваншизъм, при тази завихряща се безредица на изборите, която ни чака поради Изборния кодекс, ще станем очевидци на крушение. Тоест или ще се занимават с изборния развой отговорно, умело и умерено, или ще тласнат страната към безпорядък. “
„ Предполагам ще се търси и малко популизъм, с цел да може да се дрънкат оръжията поради идната президентска акция “, разяснява още политологът.
Няма потребност да се истеризира обстановката, както вършат някои „ нови-стари, изключителни остарели лица в днешния политически подтекст “, безапелационен е Методиев, съгласно който не може всеки ден да приказваш от името на суверена.
 Калоян Методиев: Големият губещ е Борисов Калоян Методиев: Големият губещ е Борисов
„ Ситуацията е 50/50 за това дали ще може да се сформира кабинет. В момента имаме политическа неустановеност... Парламентарните групи...
„ Като чуете говорене вид „ жителите желаят, суверенът ми сподели “, имайте поради, че става въпрос за политическо шикалкавене, за политическа машинация, за популизъм, за нещо, което манипулира публичното мнение. “
Относно образуването на новия състав на Централната изборна комисия Калоян Методиев уточни, че партиите си предлагат претендентите, както до момента, а президентът единствено издава декрет, по традиция ръководителят е на най-голямата партия, „ само че поради обстановката на ГЕРБ, това надали ще се случи “.
Според Методиев „ виновността е напълно и само на ГЕРБ, които сами се докараха до тази обстановка да не се съблюдават традициите, а да се стига до развой на джуркане “. В този смисъл напрежение ще има, предвижда той.
Това е рутинна процедура, а се трансформира в централен публичен и политически проблем, означи Методиев, който отдава това на „ болестното положение на политическата система “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР