Да се позова на българския фолклор- вълкът козината си мени,

...
Да се позова на българския фолклор- вълкът козината си мени,
Коментари Харесай

Атанасов вижда групиране ГЕРБ - Радев преди местните избори

" Да се базира на българския фолклор- вълкът козината си мени, само че нрава не. Нищо ново при Борисов ", направи личностна характерност на водача на ГЕРБ съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов в ефира на bTV. Това се случва ден следсъстоящ се от 7 условия, които " положителните сили " желаят ГЕРБ да извърши, с цел да не счупят управническата сглобка. 

По думите му ГЕРБ не се държат правилно към държавното управление " Денков ", чието избиране поддържаха, а също по този начин саботират новата власт.

Атанасов подчерта- Политическа партия и Демократична България се отнесли " извънредно отговорно и държавнически " към обстановката след изборите и създали старания като втора политическа мощ с 64 депутати да изискат властта, с цел да решат политическата рецесия. " За страдание обаче не получихме нужната поддръжка от ГЕРБ/СДС, които би трябвало да бъдат съдружник в цялата тази обстановка. "

Правителството, изпълнителната власт, се намирала в " особени клещи " сред президента Радев и Борисов, установи огорчено националният представител: " Вижте 18 дни каква мощна офанзива против държавното управление от президента... Защо? С безусловно неоснователни обвинявания, че тласкаме страната към война. "
 Румен Радев реши да подсети, че е главнокомандващ и в спокойно време
Румен Радев реши да подсети, че е главнокомандващ и в спокойно време

От летището в София съобщи интереса на цяла Европа: Незабавно преустановяване на бойните дейности

Опитният политик съзря зад дейностите на ГЕРБ и президента наближаването на локалните избори. И също така - скришен проект на Бойко Борисов за дискредитиране на " положителните сили ".

" Ето, виждате и през днешния ден, ще има среща (на ГЕРБ с кметове във Велико Търново, където прочее Борисов би трябвало да разяснява изискванията на ПП/ДБ), готвят се за локалните избори. Ние обаче ще бъдем съществени съперници на локалните избори. Борисов и ГЕРБ нямат никакъв интерес нашето държавно управление да реализира някакви триумфи. И по тази причина не дава никаква поддръжка, с цел да може в навечерието на изборите държавното управление и през него нашата коалиция, да бъде дискредитирана. Това е задачата на тези маневри, които се разиграват ", очерта готвещия се комплот Атанасов.

ПП/ДБ не били " препрали Борисов ", само че пък за сметка на това някогашният министър председател продължавал да поставя старания, с цел да употребява тяхната пералня, продължи метафорично той.

" Ние се отнесохме извънредно съществено към страната и поехме тежка отговорност. Не сме го създали, с цел да перем Борисов, никога. Но той желае да употребява тази пералня. Няма да му позволим това нещо да се случи. Макар че съумя да превърти властта в прокуратурата. "
 Атанас Атанасов: На Борисов му би трябвало пералня
Атанас Атанасов: На Борисов му би трябвало пералня

Има тактичност за изтощение на парламентарния модел

Народният представител разяснява и 7-те условия от ултиматума на ПП/ДБ, сложени пред ГЕРБ, с цел да продължи да има държавно управление. По думите му въпросните точки били сложени и преди, само че неофициално, а не под формата на документ, както в този момент, като Борисов бил заречен спазването им.

" Г-н Борисов, няма да мине номерът. Ние ще желаеме осветляване на държанието на политическите сили и, несъмнено, на ГЕРБ във Ваше лице, с цел да се види, че Вие на процедура, в случай че продължавате по този метод, не подкрепяте държавното управление. Искаме назад - желаеме поддръжка за това държавно управление, което взаимно избрахме ", обърна се през камерите Атанасов към ръководителя на ГЕРБ.
 Борисов постави кръст на кабинета
Борисов постави кръст на кабинета " Денков-Габриел ": Смятате ли, че ще има ротация?

В държанието на ПП/ДБ той вижда единствено предпочитание за " служебна победа " на локалните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР