Да се потърси мнението на експертите, а не да се

...
Да се потърси мнението на експертите, а не да се
Коментари Харесай

Нинова зове да се търсят за Перник експерти, а не политически решения

Да се потърси мнението на специалистите, а не да се бърза с политически решения за водната рецесията с Перник. За това прикани алената лидерка Корнелия Нинова след среща с хидроинженери на „ Позитано “ 20, на която се разискват проблемите във водния бранш.

Тя уточни, че от левицата ще внесат различните оферти на специалистите в Народното събрание.

Затова приканих да се поканят експертите. Те приказват съответно, за разлика от срещата в Столичния общински съвет, където видяхме, че са събрани политически лица и министри. Взимат се решения, които могат да слагат в риск нещата. Не може една рецесия, да я гасиш с друга евентуална рецесия, без да имаш пред себе си обикновена професионална експертиза. Като пиле в калчища са оплетени. Не желаят да чуят тези, които схващат, които са надпартийни. Ние техните рекомендации ще внесем като различни оферти и ще решаваме в Народното събрание “, даде поръчка Нинова.

Поканените специалисти от левицата показаха запаси към препоръчаното от държавното управление решение да се употребява вода от " Белмекен ". Инж. Лиляна Карафизиева съобщи, че в билзките месеци бент. „ Студена няма да бъде запълнен.

„ Язовир „ Студена “ не може да бъде оздравял нито от „ Белмекен “, нито от различен водоизточник. Двете му деривации не работят, изоставени са, те не се експлоатират. Причината за рецесията в Перник не е във водите и в Господ, а в ръководството на самите води. Ние няма да можем да напълним „ Студена “ в околните месеци. Той се цялостни от март до юни. За тези 4 месеца няма да можем да надхвърлим водата, която е била към 1 юли 2018 година За пернишката водна рецесия ще продължим да си приказваме. Това са решения в конюнктура на суматоха. Трябва да се прояви разсъдък, да се видят всички водоизточници към „ Студена и тогава да се реши какъв брой вода да се подава за Перник “, съобщи тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР