Да се поставят в зависимост цели избирателни секции, т.н. секционни

...
Да се поставят в зависимост цели избирателни секции, т.н. секционни
Коментари Харесай

Проф. Михаил Мирчев: Зависимостта на секционни комисии е по-страшна от купуването на гласове

Да се слагат според цели изборни секции, тъй наречените секционни изборни комисии. Има там официално някакви опозиционни представители. Формално се водят от някоя партия, само че авансово има сделка с тях. Те персонално може да са подкупени, тъй че те си затварят очите.
Това сподели пред БНР проф. Михаил Мирчев от Гражданска самодейност за свободни и демократични избори (ГИСДИ).

Когато се броят бюлетините, пият кафета, когато се подменят протоколи, внезапно се оказва, че им се е доспало. Сигнали за такива неща също зачестяват. И второ, тази криминално-корупционна процедура се придвижва на по-горното ниво, на нивото на ОИК (Общинските изборни комисии). Това ме тормози тази година, че оттова ще дойдат множеството изненади, добави той.

Цели комисии, секционни комисии – това са изборни секции, по-късно на общинско и районно ниво, уточни още проф. Мирчев.

Проф. Мирчев уточни и различен метод за оказване на напън: Това е грубото заплашване и рекетиране. Мутренският напън, в случай че мога по този начин да кажа. Заплашване на хората, че в случай че не гласоподават за който би трябвало, физически ще стартират да им се случват неприятни неща. За страдание на доста места има сигнали, че сходни практики се разрастват, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР